Η νέα εικόνα που έστειλε στο in.gr η ESA, η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία, δείχνει τα ποτάμια, τα δάση και τα γεωλογικά χαρακτηριστικά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στον οποίο διακρίνεται ακόμα και η γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, καθώς και το γιγάντιο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

O κόλπος του Σαν Φρανσίσκο στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι στην πραγματικότητα ο ποταμόκολπος όπου εκβάλλουν τα ποτάμια Σακραμέντο και Σαν Χοακίν, τα οποία ξεχωρίζουν στο πάνω μέρος της εικόνας από τα καφετιά ιζήματα.

  • Η εικόνα σε πλήρη ανάλυση

Η πολύχρωμη περιοχή στο κέντρο της εικόνας είναι ένα σύνολο από διαφορετικούς υγρότοπους, από μικρές λιμνοθάλασσες και βάλτους μέχρι εκτάσεις καλυμμένες από αλάτι.

Οι ακτές του κόλπου είναι εξάλλου σημαντικός σταθμός για πολλά αποδημητικά πτηνά.

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στη χερσόνησο που βρίσκεται στο αριστερό κεντρικό τμήμα της εικόνας. Αν κανείς ζουμάρει διακρίνει το Γκόλντεν Γκέιτ Μπριτζ να γεφυρώνει το άνοιγμα του κόλπου και να συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία Μάριν. Η κρεμαστή γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1937 και έχει μήκος 1.280 μέτρα.

Στη χερσόνησο του Σαν Φρανσίσκο, η ευθεία γραμμή που κατεβαίνει διαγώνια και χάνεται στο δάσος είναι το διαβόητο φράγμα του Αγίου Ανδρέα, το οποίο βρίσκεται στο όριο δύο τεκτονικών πλακών και ευθύνεται για την υψηλή σεισμικότητα της περιοχής.

Σε αντίθεση με τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, που φαίνονται γκρίζες, ο Εθνικός Δρυμός του Λος Πάντρες εμφανίζεται βαθυπράσινος στο κάτω μέρος της εικόνας. Βόρεια και ανατολικά του δάσους, η οροσειρά Ντιάμπλο είναι μοιρασμένη σε προστατευόμενα πάρκα αλλά και ράντσα.

Η εικόνα ελήφθη στις 2 Ιανουαρίου από τον δορυφόρο Landsat-7 της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS.

Από τον Landsat-7 προέρχεται ένα μεγάλο μέρος των δορυφορικών εικόνων στο Google Earth.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ