H Nokia ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο του 2013 θα κυκλοφορήσει ξεκινώντας από την Ασία η πιο οικονομική πρότασή της για smartphone με Windows Phone 8. Το Nokia Lumia 620 απευθύνεται στο νεανικό κοινό, λέει ο Φινλανδός κατασκευαστής και επιδεικνύει ένα smartphone σχεδιασμένο με την «τέχνη του φωτός», όπως φανερώνει το όνομα της σειράς.

  • Αρχές του 2013 στην Ελλάδα τα smartphone της Nokia με Windows Phone 8
    Με αφορμή την ανακοίνωση της Microsoft για την διάθεση των πρώτων smartphone με Windows Phone 8 στην ελληνική αγορά, αναζητήσαμε διευκρινίσεις από τους κατασκευαστές για την διαθεσιμότητα και την τιμή διάθεσής τους στην ελληνική αγορά. Δείτε τι μας απάντησε η Nokia.
  • Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση, επαναλάβαμε το ερώτημά μας προς την Nokia, και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι το Nokia Lumia 620 των 275 ευρώ (τιμή χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις) αναμένεται και στην Ελλάδα στις αρχές του 2013.

Η Nokia αναφέρεται στην πρόσοψη του Lumia 620, όπου χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται dual – shot color. Η τεχνική επιτρέπει την προσθήκη ενός δεύτερου στρώματος με μια έγχρωμη, διαφανή ή ημιδιαφανή πολυανθρακική πρόσοψη πάνω στη βασική πρόσοψη, που δημιουργεί δευτερεύοντες χρωματικούς συνδυασμούς και  το εφέ του βάθους. Η Nokia προτείνει επτά διαφορετικές προσόψεις.

Κοινό χαρακτηριστικό με το μεγάλο Lumia 920 και μεσαίο Lumia 820 αποτελούν οι φακοί που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Nokia. Το Nokia Lumia 620 διαθέτει κύρια κάμερα 5Mpixel καθώς και μια κάμερα VGA μπροστά. Ο φακός Cinemagraph επιτρέπει τη χρήση animation στις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες, ενώ το Smart Shoot δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας εικόνας από τον συνδυασμό πολλών φωτογραφιών, αλλά και την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων.  Μάλιστα, η Nokia έχει δείξει ότι το Smart Shoot είναι πολύ χρήσιμο και μάλιστα συχνά, όπως για παράδειγμα όταν κάποιος περαστικός μπαίνει στο κάδρο την κρίσιμη στιγμή μιας μοναδικής λήψης.

Το Nokia Lumia 620 θα έχει τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Nokia, Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Transport και την αποκλειστική υπηρεσία Nokia City Lens -δίνει πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με τα μέρη στα οποία βρίσκονται, οι οποίες εμφανίζονται στην πρόσοψη των κτιρίων που «βλέπει» το σκόπευτρο της κάμερας.

Επιπλέον, η Nokia υπόσχεται δωρεάν μουσική με την υπηρεσία Nokia Music που επιτρέπει το κατέβασμα τραγουδιών και playlists δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς να είναι απαραίτητη η εγγραφή ή η συνδρομή στην υπηρεσία.

Το Lumia 620 έχει τσιπ NFC, με το οποίο επικοινωνεί με συμβατά περιφερειακά, όπως το φορητό ασύρματο ηχείο JBL PlayUp για τη Nokia. Η σύνδεση μέσω NFC επιτρέπει στο χρήστη να μοιραστεί περιεχόμενο με συμβατές συσκευές ή να πραγματοποιήσει ασφαλείς πληρωμές μέσω της εφαρμογής Wallet των Windows Phone 8.

Διαβάστε στο tech.in.gr για τα Windows Phone 8

  • Το λειτουργικό Windows Phone 8 δίνει στο Nokia Lumia 620 τη δυνατότητα να προσφέρει μια πιο προσωπική εμπειρία smartphone, με τα ρυθμιζόμενα Live Tiles, τα οποία ενημερώνουν απευθείας την αρχική οθόνη.
  • Το People Hub μεταφέρει δεδομένα από διαφορετικές λίστες επαφών και από τα κοινωνικά δίκτυα συγκεντρώνοντάς τα σε μια μοναδική τοποθεσία και κάνοντας ευκολότερη την επαφή με φίλους και συνεργάτες.
  • Επιπλέον, με το εικονίδιο “Me” οι χρήστες μπορούν να κάνουν check in στην τοποθεσία τους, να ενημερώσουν το προφίλ τους, να αλλάξουν την κατάσταση τους στο chat, να έρθουν σε επαφή με οτιδήποτε καινούριο κυκλοφορεί καθώς και να παρακολουθήσουν τις ειδοποιήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, LinkedIn και Twitter.
  • Το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 περιλαμβάνει επίσης την υπηρεσία Xbox Live, το Microsoft Office, 7GB χώρο αποθήκευσης στην online υπηρεσία Skydrive και ακόμα πιο γρήγορη και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με τον Internet Explorer 10.

Το Nokia Lumia 620 βασίζεται στον Snapdragon S4 Plus της Qualcomm. «Οι χρήστες μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα που τους αρέσουν όταν επιλέγουν μια συσκευή που λειτουργεί με έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon» δήλωσε ο Enrico Salvatori, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Qualcomm Europe. «Ο επεξεργαστής Snapdragon S4 Plus είναι η καρδιά του Nokia Lumia 620, κάνοντας δυνατή την πραγματοποίηση πολλών ενεργειών ταυτόχρονα, το streaming σε ποιότητα HD καθώς και το μοίρασμα περιεχομένου σε πολύ μεγάλες ταχύτητες.»

  • Το Nokia Lumia 620 θα είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα όπως το πορτοκαλί, το ματζέντα, το κίτρινο, το μπλε, το άσπρο και το μαύρο. Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι τα 275 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι και επιδοτήσεις. Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 στη Ασία ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν άμεσα οι αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr