Την διαβεβαίωση ότι το Xbox Live «δεν τελεί υπό κατάληψη χάκερ» δίνει η Microsoft, μετά τις καταγγελίες «αριθμού μελών» της υπηρεσίας στη Μ.Βρετανία για παραβίαση του λογαριασμού τους.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι χρήστες υπήρξαν θύματα επιθέσεων «ψαρέματος» στοιχείων, όταν μέσω e-mail οδηγήθηκαν σε πανόμοιοτυπο δικτυακό τόπο για να αλλάξουν τα στοιχεία εισόδου τους και να κερδίσουν πόντους (Microsoft Points). Πάντως, η ασφάλεια του Xbox Live δεν έχει πληγεί.

Η διευκρίνιση δημοσιεύεται στη σελίδα του Xbox UK στο Facebook, δεδομένου ότι οι πρώτες τουλάχιστον καταγγελίες έγιναν από χρήστες στη Μεγάλη Βρετανία.

Η πλέον αποδοτική μέθοδος χάκινγκ: Η Τέχνη της Εξαπάτησης

  Νωρίτερα, η εφημερίδα The Sun δημοσίευε στον δικτυακό της τόπο άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι είχε πραγματοποιηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς στην διαδικτυακή υπηρεσία παιχνιδιών της Microsoft. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι κατά μέσο όρο κάθε παίκτης (που είχε εισάγει στοιχεία πιστωτικής κάρτας στον λογαριασμό του) έχασε περί τις 100 λίρες, αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν τα διπλά.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα μέλη της υπηρεσίας έπεσαν θύμα «ψαρέματος», όταν κλήθηκαν να εισάγουν τα στοιχεία τους σε φαινομενικά γνώριμο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας, με κίνητρο το κέρδος Microsoft Points, των μονάδων με τις οποίες αγοράζει κανείς «αντικείμενα» στην υπηρεσία. Τα μέλη αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει όταν κλείστηκαν απ΄έξω από τους λογαριασμούς τους, αφού κάποιος άλλος τον χρησιμοποιούσε.

  Πάντως, η Microsoft Ελλάς μας ενημέρωσε ότι δεν έχει αναφερθεί ανάλογο περιστατικό στην Ελλάδα.

   

  In.gr Τεχνολογία

  Γράψτε το σχόλιό σας

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο