Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έμεινε «ζωντανός» ο Ολυμπιακός 2-1 τη Λιλ

Έμεινε «ζωντανός» ο Ολυμπιακός 2-1 τη Λιλ

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε. Με εκπληκτική απόδοση και οδηγό τον Κριστιάν Καρεμπέ στο β ημίχρονο κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 σε νίκη με 2-1 και να μείνει «ζωντανός» στο Champions League, σε ένα όμιλο... «φωτιά» μετά τη νίκη με 3-2 της Λα Κορούνια επί της Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ.

26

Δικαίωμα στην ελπίδα απέκτησε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με 2-1 τη Λιλ στο ΟΑΚΑ και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές του Champions League στον 7ο όμιλο. Ωστόσο, η νίκη της Κορούνια επί της Μάντσεστερ στο Old Trafford ήταν ό,τι χειρότερο για την ελληνική ομάδα, που πλέον θέλει νίκη την επόμενη εβδομάδα στο «Θέατρο των ονείρων» για να ελπίζει σε πρόκριση στους «16».


Στο ξεκίνημα του αγώνα οι πρωταθλητές είχαν την καθολική υπεροχή και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίωρο δεν είχαν υποπέσει σε κανένα φάουλ, τη στιγμή που οι Γάλλοι είχαν 9. 


Όμως, παρά την πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Λιλ. Στο 32 μετά από βαθιά μπαλιά του Σεϊρού ο Λαντρέν βρέθηκε μόνος με τον Ελευθερόπουλο, όμως σούταρε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από απομάκρυνση των αμυντικών, ο Εκέρ έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση, ο Ελευθερόπουλος εξουδετερώθηκε, όμως ο Ολυμπιακός σώθηκε από το αριστερό δοκάρι… 


Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε αρχίσει και πάλι να προβληματίζει και στο 39 η Λιλ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ηταν μια ατομική προσπάθεια του Μπασίρ, ο οποίος ξεπέρασε τον Ανατολάκη και πλάσαρε υποδειγματικά τον Ελευθερόπουλο, παγώνοντας τους περίπου 35.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. 


Από τότε και έως το τέλος του ημιχρόνου, το ματς πήρε «φωτιά» καθώς ο Ολυμπιακός τα έπαιξε «όλα για όλα› για να ισοφαρίσει και άφησε «ανοιχτή την άμθνά του με αποτέλεσμα κάθε αντεπίθεση της Λιλ να αποτελεί μεγάλη απειλή.


Στην επανάληψη ο Τάκης Λεμονής άλλαξε τα πάντα στην αγωνιστική διάταξη του Ολυμπιακού. Πέρασε στον αγώνα τον Ζιοβάνι ως δεύτερο επιθετικό και «τράβηξε» πιο πίσω τον Οφορίκουε σε ένα «καθαρό» 4-4-2 με τον Βραζιλιάνο να παίρνει τη θέση του Παρ Ζέτερμπεργκ. 


Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του β΄ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που τού άξιζε. Ο Αλέξης Αλεξανδρής ήταν αυτός που για ακόμη μία φορά έβγαλε τα «κάστανα από τη φωτιά› καθώς εκμεταλλεύθηκε το (μοναδικό) λάθος του Πασκάλ Σιγκάν και από κοντά νίκησε τον Βιμπέ. 


Ο Λεμονής αποφάσισε να ρισκάρει ακόμη περισσότερο, αντικαθιστώντας τον Ανατολάκη με τον Νινιάδη στο 63. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο προπονητής του Ολυμπιακού δικαιώθηκε, αφού ο Νινιάδης έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ και μόνος του με τον Βιμπέ έστειλε τη μπάλα (κάτω από τα πόδια και) στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα. 


Από το 70ο λεπτό η Λιλ άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο τους πρωταθλητές, επιδιώκοντας την ισοφάριση. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, είχαν την ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς, όμως ο Γκρεγκορί Βιμπέ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζιοβάνι στο 78.


Ο Βραζιλιάνος όμως στη συνέχεια έπεσε θύμα της υπερβολικής αυστηρότητας του διαιτητή Τρανταλάντζε, ο οποίος του έδειξε την κόκκινη κάρτα, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.


Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούντες (46 Αμανατίδης), Ανατολάκης (63 Νινιάδης), Βενετίδης, Μαυρογεννίδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ (46 Τζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Οφορίκουε.


Λιλ: Βιμπέ, Μουράτι, Σιγκάν, Εκερ, Φαχμί, Λαντέν, Ολουφάντε (59 Πισό), ΝτΑμίκο, Μπενουά Σεϊρού, Μπακαρί (5 Μπασίρ), Ντελμπιέρ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024