Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε σταθμοί θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα στο ΧΑΑ το 2001, εκτιμά το ΥΠΕΘΟ

Πέντε σταθμοί θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα στο ΧΑΑ το 2001, εκτιμά το ΥΠΕΘΟ

Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως του 5%, τα κονδύλια του Γ ΚΠΣ και ο χαμηλός πληθωρισμός του 2001, που υπολογίζεται ότι θα κινείται στο 2%, δεν αποτελούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, τους μόνους λόγους που θα οδηγήσουν την ελληνική κεφαλαιαγορά σε άνοδο το τρέχον έτος. Υπάρχουν, επίσης, πέντε χρονικοί σταθμοί εντός του 2001 κατά τους οποίους αναμένεται αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).

61

. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, η διάσπαση των μεγάλων κρατικών μονοπωλίων θα προσελκύσει πολλούς επενδυτές στη νέα απελευθερωμένη αγορά, η οποία θα φέρει αρκετά κέρδη στην κεφαλαιαγορά, καθώς αναμένεται να κινητοποιηθούν μεγάλες παραγωγικές δυνάμεις και επενδυτές, τοποθετώντας μέρος των κερδών.


2. Αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών από τη Morgan Stanley. Η συγκεκριμένη κίνηση, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο, έχει προαναγγελθεί από τον Ιούλιο 2000, γεγονός που, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΟ, δεν ωφέλησε το ΧΑΑ, καθώς μετέφερε τις προσδοκίες ανάκαμψης που είχαν δημιουργηθεί τότε 11 μήνες μετά. Η ωρίμανση όμως της χρηματιστηριακής αγοράς τον ερχόμενο Μάιο θα αυξήσει τα κεφάλαια στη Σοφοκλέους.


3. Εφαρμογή των θεσμικών αλλαγών. Ο τρίτος σταθμός, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΟ, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του ΧΑΑ έχει σχέση με την εφαρμογή των νέων θεσμών, όπως το margin account, η εισαγωγή των ΑΧΕ στη Σοφοκλέους και των υπόλοιπων κανονισμών που προβλέπουν τα δύο νομοσχέδια για την αναδιάρθρωση της κεφαλαιαγοράς.


4. Λειτουργία ΝΕΧΑ και ΤΑΝΕΟ. Η πλήρης λειτουργία της Νέας Χρηματιστηριακής Αγοράς, αλλά και η βοήθεια που θα παράσχει το Ταμείο Νέας Οικονομίας στις νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας και Νέας Οικονομίας, πρόκειται να δημιουργήσουν «νέα δεξαμενή άντλησης κεφαλαίων», όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΥΠΕΘΟ.


5. Υιοθέτηση διεθνών λογιστικών προτύπων. Ο τελευταίος σταθμός αφορά στην υιοθέτηση από τις ευρωπαϊκές χώρες της λογιστικής απεικόνισης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων με βάση διεθνή πρότυπα, απόφαση η οποία αναμένεται να ληφθεί μετά το πέρας σειράς συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Στο ΧΑΑ, πάντως, αυτό θα γίνει αισθητό μετά την υλοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κεφαλαιαγοράς με το διευρωπαϊκό δίκτυο χρηματιστηρίων Euronext.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024