Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κουτσό γίγαντα» χαρακτηρίζει την Intel το περιοδικό Red Herring

«Κουτσό γίγαντα» χαρακτηρίζει την Intel το περιοδικό Red Herring

Με τον πηχυαίο αυτό τίτλο κυκλοφορεί το τεύχος της 2ας Ιανουαρίου του περιοδικού Red Herring, αναφερόμενο στις συνεχείς καθυστερήσεις της εταιρείας να εισάγει στην αγορά τον 64μπιτο επεξεργαστή της, Itanium.

39

Με τον πηχυαίο αυτό τίτλο κυκλοφορεί το τεύχος της 2ας Ιανουαρίου του περιοδικού Red Herring, αναφερόμενο στις συνεχείς καθυστερήσεις της εταιρείας να εισάγει στην αγορά τον 64μπιτο επεξεργαστή της, Itanium.

Στo περιοδικό υπογραμμίζεται ότι η κυκλοφορία του Itanium έχει καθυστερήσει περισσότερο από δύο χρόνια αφήνοντας το δρόμο ελεύθερο στους Sun Microsystems και ΙΒΜ.


H αδυναμία αυτή της Intel έχει ζημιώσει και οικονομικά την εταιρεία. Όπως αναφέρεται στο άρθρο που δημοσιεύεται αποσπασματικά στο συνδρομητικό δικτυακό τόπο office.com, η Γουόλ Στριτ «τιμώρησε» τη μετοχή της εταιρείας, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο του 2000. Παρά το γεγονός ότι η Intel κυριαρχεί στην αγορά επεξεργαστών για προσωπικούς υπολογιστές, με μερίδιο 81,9%, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί σε σχέση με το 1999 (83,7%). Εν τω μεταξύ, η AMD αύξησε τη διείσδυσή της στην αγορά όπως και τα έσοδά της.


Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην περίπτωση του Itanium δεν είναι η μόνη. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια, αντί των συνηθισμένων τεσσάρων, για να σχεδιαστεί ο Pentium 4, ο οποίος μάλιστα κυκλοφόρησε δύο μήνες αργότερα από ό,τι αναμενόταν. Παράλληλα, η καθυστέρηση του προγράμματος για τον Itanium είχε αποτέλεσμα να αλλάξουν οι προδιαγραφές του αρκετές φορές, προκειμένου να συμβαδίσουν οι επιδόσεις του με τις αυξημένες σημερινές απαιτήσεις.


Ωστόσο, το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, παρά τα όποια προβλήματα της Intel, η άνοδος της AMD δεν αποτελεί παρά μικρή απειλή για την Intel. Το κεφάλαιο της AMD υπολείπεται σημαντικά εκείνου της Intel. Επιπλέον, η Dell, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο, αρνείται να «αλλαξοπιστήσει» και να στραφεί στην ΑΜD.


Η ουσία των προβλημάτων της Intel, καταλήγει ο αρθρογράφος, θα είναι η γενικότερη επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης της αγοράς υπολογιστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024