Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι 6+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 6+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου τις παρακάτω επτά ταινίες: ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑ – ΒΟΥΛΗ 16:00 (Jamaica INN) Α/Μ κλασική ταινία αγγλικής παραγωγής του 1939 Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ Πρωταγωνιστούν: Μορίν Ο’ Χάρα, Τσαρλς Λότον, Ρόμπερτ Νιούτον Διάρκεια: 108′ Σε μία απόκρημνη και βραχώδη ακτή […]

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου τις παρακάτω επτά ταινίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑ – ΒΟΥΛΗ 16:00
(Jamaica INN)
Α/Μ κλασική ταινία αγγλικής παραγωγής του 1939
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Μορίν Ο’ Χάρα, Τσαρλς Λότον, Ρόμπερτ Νιούτον
Διάρκεια: 108′



Σε μία απόκρημνη και βραχώδη ακτή της Κορνουάλλης γύρω στα 1800, μία συμμορία κακοποιών ληστεύει πλοία που ναυαγούν και δολοφονεί όσους ναυαγούς επιβιώνουν, ώστε να μην μπορούν να τους καταδώσουν. Μόνο που τα ναυάγια είναι προσχεδιασμένα από τον μυστηριώδη αρχηγό της σπείρας. Ένας μυστικός αστυνομικός που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο συλλαμβάνεται από τους κακοποιούς και διασώζεται χάρη στη συμπόνια μίας όμορφης κοπέλας, η οποία τον ερωτεύεται…

ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ – ΒΟΥΛΗ 22:45
(Intolerance)
Δράμα, αμερικανικής παραγωγής του 1916
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γ. Γκρίφιθ
Πρωταγωνιστούν: Λίλιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρμπανκς
Διάρκεια: 162’



Επική ταινία που έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου.
Με αφετηρία την ιστορία μίας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδοξία τη χωρίζει από τον άντρα της και το παιδί της, εξετάζονται τα φοβερά αποτελέσματα της μισαλλοδοξίας σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ – ACTION24 23:00
(The Reader)
Αισθηματική, αμερικανικής παραγωγής του 2008
Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι
Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Μπρούνο Γκανζ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντέιβιντ Κρος
Διάρκεια: 124′



Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μπεστ-σέλερ «Διαβάζοντας στη Χάνα» του Μπέρναρντ Σλινκ που φέρει την υπογραφή του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι («Οι ώρες»).
Στην ταινία, η οποία ξεκινά να διαδραματίζεται το 1958, ένας νεαρός ονόματι Μάικλ Μπεργκ γνωρίζει τη Χάνα Σμιτς, μια παράξενη και αυταρχική γυναίκα που έχει τα διπλά και πλέον χρόνια του. Οκτώ έτη αργότερα ο Μπεργκ, φοιτητής της Νομικής πλέον, τη βλέπει να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια δίκη εγκληματιών πολέμου. Μία ημέρα πριν από την αποφυλάκισή της η Σμιτς αυτοκτονεί. Η Κοχ αυτοκτόνησε επίσης ενώ βρισκόταν στη φυλακή, καταδικασμένη σε ισόβια κάθειρξη.
H Κέιτ Γουίνσλετ απέσπασε το ‘Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της. Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για ‘Οσκαρ: σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου και φωτογραφίας.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – MEGA 23:50
Δράμα του 2001
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, κύλλας Καραζήσης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Αμαλία Μουτούση, Κώστας Κοτσιανίδης, Θεοδώρα Τζήμου
Διάρκεια: 106′


Οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας στην Αθήνα φεύγουν για τις διακοπές του Αυγούστου. Και ενώ καθένας τους προσμένει κάποιο «θαύμα», ένας νεαρός μπουκαδόρος παραβιάζει τα διαμερίσματα, σκαλίζει ντουλάπια και συρτάρια και φέρνει στο φως σκέψεις και μυστικά καλά κρυμμένα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

SWEET CHARITY – EΡΤ2 21:00
Μιούζικαλ, αμερικανικής παραγωγής του 1969
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φόσι
Πρωταγωνιστούν: Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Τζον Μακ Μάρτιν, Τσίτα Ριβέρα, Πόλα Κέλι, Σάμι Ντέιβις Τζ., Στάμπι Κέι, Ρικάρντο Μονταλμπάν
Διάρκεια: 149′



Η καλή, αθώα και αφελής Τσάριτι κάνει κονσομασιόν σε μία νυχτερινή μπουάτ της Νέας Υόρκης. Ο «μνηστήρας» της όμως την εγκαταλείπει ακριβώς πριν το γάμο. Μάλιστα, τη σπρώχνει μέσα στη λίμνη του Σέντραλ Παρκ, αφού της έχει αρπάξει την τσάντα της. Ο δεύτερος άντρας που συναντάει είναι ο διάσημος εραστής της οθόνης Βιτόριο Βιτάλε.
Ο Βιτόριο τσακώνεται με την ερωμένη του Ούρσουλα ένα βράδυ στο πεζοδρόμιο, ανεβάζει την Τσάριτι στο πολυτελές αυτοκίνητό του και την οδηγεί στο σπίτι του. Όμως, η Ούρσουλα ξαναγυρίζει και η Τσάριτι περνάει τη νύχτα μέσα σε μία ντουλάπα. Χαράματα εκείνος τη βγάζει έξω κρυφά κι εκείνη φεύγει κρατώντας τα τρόπαιά της: Μια φωτογραφία του με αφιέρωση, ένα μπαστουνάκι κι ένα ψηλό καπέλο. Τέλος, η Τσάριτι γνωρίζεται μ’ έναν δειλό νέο, τον Όσκαρ.

STAR TREK INTO DARKNESS – ANT1 23:00
Ταινία επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2013
Σκηνοθεσία: Τζέι Τζέι Έιμπραμς
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο,Σάιμον Πεγκ,Ζόι Σαλντάνα
Διάρκεια: 130′


Το πιο δημοφιλές διαστημικό πλήρωμα του θρυλικού Enterprise βάζει ως στόχο την εξόντωση ενός επικίνδυνου διαστημικού τρομοκράτη που απειλεί τη Γη με καταστροφή. Ένα στρατηγικό παιχνίδι ζωής και θανάτου. Η αγάπη αμφισβητείται, φιλίες καταστρέφονται και θυσίες θα πρέπει να γίνουν από τη μόνη οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το ίδιο το πλήρωμά του!

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας το Εθνικό Κέντρο Ανάφλεξης (NIF) άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε κινηματογραφικό συνεργείο, βοηθώντας τον σκηνοθέτη να κινηματογραφήσει σε φυσικούς χώρους, για όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μια ταινία καθαρά επιστημονικής φαντασίας δεν δημιουργεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εφέ, την απαραίτητη για το θέμα της αισθητική ψευδαίσθηση.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
(The Limits of Control)
Δραματικό θρίλερ, αμερικανο-ισπανικής παραγωγής του 2009
Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν: Τίλντα Σουίντον, Ισαάκ ντε Μπανκολέ, Τζον Χαρτ
Διάρκεια: 116′



Ένας μυστηριώδης άντρας, ασχολείται με δουλειές που ξεπερνούν τα όρια του Νόμου.
Βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης μιας αποστολής και δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στη σκιά του. Οι επιδιώξεις του παραμένουν σκοτεινές. Ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ισπανία. Εκεί ξεκινούν όλα…


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας


entertainment.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024