Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Βάφ’τα μαύρα»: Η νέα κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου

«Βάφ’τα μαύρα»: Η νέα κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου

...

Αν με τους «Μπαμπάδες με ρούμι» οι Παπαθανασίου και Ρέππας προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν το λάθος στα θεμέλια του λαμπρού μέλλοντος, που μας υπόσχοταν η άνοδος του χρηματιστηρίου το 1996, σήμερα έρχονται με ένα νέο έργο, να καταγράψουν τα επίχειρα της μωρίας μας.

Το αγαπημένο δίδυμο ξαναχτυπά μετά τις επιτυχημένες κωμωδίες «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», και «Άντρες έτοιμοι για όλα» που παίχτηκαν για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια με την καινούργια κωμωδία «Βάφ’τα μαύρα» η οποία θα ανέβει από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λαμπέτη.

Στο επίκεντρο και πάλι τα έγκατα της ελληνικής οικογένειας, τη θεματική που σφράγισε την εικοσάχρονη πορεία τους στο ελληνικό θέατρο ήδη από την πρώτη τους κωμωδία που παίχτηκε σε αθηναϊκή σκηνή. Το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι».

Κωμωδία λοιπόν με… ένα φέρετρο. Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του.

Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα (Νικολέττα Βλαβιανού) με τον γιο της (Γιάννης Τσιμιτσέλης) και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του (Μαρία Φιλίππου) μαζί με την κόρη της (Δήμητρα Στογιαννη) και το γαμπρό της (Ευθήμης Ζησάκης) μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος (Νίκη Λάμη). Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης.

Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα τρια εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.

Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα (Μαίρη Σταυρακέλη), ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ένας αστυφύλακας (Σπύρος Κυριάκος).

Κείμενο-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου

Θέατρο Λαμπέτη
Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου

entertainment.in.gr

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024