Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bullying στο σανίδι από νεανική ομάδα και με μουσική Φοίβου Δεληβοριά

Bullying στο σανίδι από νεανική ομάδα και με μουσική Φοίβου Δεληβοριά

Ελισάβετ Σταμοπούλου Μια ακόμη παράσταση για το bullying έρχεται να στείλει μηνύματα κατά της ενδοσχολικής βίας. Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει την πορεία της στο Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζοντας από τις 18 Οκτωβρίου τη νέα κωμωδία της «Είστε και Φαίνεστε» με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος. Τα τραγούδια θα γράψει ο […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Μια ακόμη παράσταση για το bullying έρχεται να στείλει μηνύματα κατά της ενδοσχολικής βίας. Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει την πορεία της στο Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζοντας από τις 18 Οκτωβρίου τη νέα κωμωδία της «Είστε και Φαίνεστε» με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος.

Τα τραγούδια θα γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς (εκ των οποίων ένα σε συνεργασία με το hip hop συγκρότημα Χνάρια) και η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα παραδοσιακό έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ που διασκευάζεται από τον Βασίλη Κουκαλάνι. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Παλούμπης με τον Βασίλη Κουκαλάνι.

Με ώριμο τρόπο ερευνώνται τα αίτια που γεννούν τη σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό, ενώ καθίσταται σαφές πως η περιθωριοποίηση και η αντικοινωνικότητα ενός δεν είναι θέμα προσωπικής του ανεπάρκειας. Σκοπός της παράστασης είναι η εμπέδωση της αξίας της κοινή δράσης και η αποφυγή της εκτόνωσης της επιθετικότητας.

Bullying… από την επικαιρότητα στην τέχνη

O σχολικός εκφοβισμός επισκέπτεται όλο και πιο συχνά το σανίδι. Το μυστήριο της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η ιστορία του μικρού Άλεξ από τη Βέροια, καθημερινά περιστατικά βίας στα σχολεία, στάθηκαν ως «αφορμή» για το σκηνοθέτη Νίκο Καμτσή που αποφάσισε την περσινή σεζόν να ανεβάσει παράσταση με θέμα την ενδοσχολική βία.

Ο λόγος για το έργο «Γιάννης »X»=ξένος», που ανέβηκε στο θέατρο Τόπος Αλλού. «Το θέατρο δεν είναι μόνο μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και μέσο στοχασμού», είχε αναφέρει στο in.gr ο σκηνοθέτης του έργου που πιστεύει ότι πρέπει να θίγονται ζητήματα που «μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας όπως είναι το bullying».

Πηγή έμπνευσής του εκτός από τα δυσάρεστα περιστατικά της επικαιρότητας, αποτέλεσαν και ιστορίες μαθητών, ταινίες, γκρουπ συζητήσεων στο Διαδίκτυο, αλλά και ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην Αυστραλία. Ένας σταθμός, τον οποίο λειτουργούσαν μαθητές και εξέθεταν καταστάσεις bullying.

Πληροφορίες
Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιωάννα Λέκκα, Πέτρος Σπυρόπουλος και Μιχάλης Τιτόπουλος.

Σκηνικά- κουσούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Βίντεο- Φωτογραφίες: Πάνος Ζενίδης, Τίνα Ψαρρού

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024