Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «χορό του θανάτου» ο Δημήτρης Καταλειφός

Στο «χορό του θανάτου» ο Δημήτρης Καταλειφός

Ελισάβετ Σταμοπούλου Στο «χορό του θανάτου», που γράφτηκε από τον Στρίντμπεργκ το 1900, πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Καταλειφός ανεβαίνοντας στο Θέατρο Εμπορικόν με τους Φιλαρέτη Κομνηνού και Βασίλη Μπισμπίκη. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί τον προάγγελο για το «θέατρο του παραλόγου», και που διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στο «χορό του θανάτου», που γράφτηκε από τον Στρίντμπεργκ το 1900, πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Καταλειφός ανεβαίνοντας στο Θέατρο Εμπορικόν με τους Φιλαρέτη Κομνηνού και Βασίλη Μπισμπίκη.

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί τον προάγγελο για το «θέατρο του παραλόγου», και που διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος κατά την περσινή καλλιτεχνική σεζόν ανέβηκε στο θέατρο Εμπορικόν με τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς, καθηλώνοντας για πάνω από δύο ώρες με τη Θέμιδα Μπαζάκα στο πλευρό του.

Σε σκηνοθεσία Ελένης Σκόττη, η παράσταση, που όπως όλα δείχνουν θα παιχτεί ξανά από το Μάρτιο του 2016, τονίζει την ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, και το μοτίβο της «ξεπεσμένης κυρίας» του Τ.Ουίλιαμς επανέρχεται στο προσκήνιο.

Σε συνέντευξή του στο in.gr, ο Δ. Καταλειφός είχε δηλώσει για τη σχέση του με το θέατρο: «Έδωσε νόημα στη ζωή μου, εάν δεν υπήρχε μπορεί να είχα τρελαθεί. Είναι το καταφύγιο και η δύναμη μου».

Είχε προβεί και στην εξής διαπίστωση: «Οι περισσότεροι δεν τολμούν να ανεβάσουν ελληνικά έργα αγνώστων συγγραφέων. Έχει μεγάλη σημασία να προωθηθούν οι συγγραφείς που δεν ξέρουμε, ο ελληνικός θεατρικός λόγος είναι ισχνός. Το Εθνικό Θέατρο θα έπρεπε να δίνει ένα γενναιόδωρο βήμα σε νέα κείμενα».

Μιλώντας για τη μοίρα του επαγγέλματός του είχε επισημάνει: «Έτσι όπως έχει εξευτελιστεί το επάγγελμα του ηθοποιού, είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Οι αποδοχές γενικά είναι πολύ μειωμένες. Οι ηθοποιοί μαστίζονται από μεγάλη ανεργία και αυτοί που εργάζονται δουλεύουν υπό πολύ υποβαθμισμένες συνθήκες. Είναι από τα πιο ταπεινωμένα επαγγέλματα. Με το άλλοθι της κρίσης η τέχνη ως επάγγελμα εξευτελίζεται όλο και περισσότερο. Επομένως, όλοι οι ηθοποιοί περνάμε πολύ δύσκολα. Εγώ δουλεύω χωρίς καμιά μέρα αργία και ίσα ίσα καταφέρνω να επιβιώνω πληρώνοντας λογαριασμούς».


Πληροφορίες

Παίζουν:
Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Βασίλης Μπισμπίκης.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός, Ελένη Σκότη
Σκηνικό – κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Γραμματικός

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00, 21:00

entertainment.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024