Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρωταγωνιστές του «Paris! The Show» μιλούν για τραγούδια που άφησαν εποχή

Οι πρωταγωνιστές του «Paris! The Show» μιλούν για τραγούδια που άφησαν εποχή

Ελισάβετ Σταμοπούλου Δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, το μιούζικαλ Paris! The Show έρχεται να στείλει μήνυμα αγάπης στην Ελλάδα. Η παράσταση που ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Badminton αφηγείται την ιστορία του γαλλικού τραγουδιού με ένα τρόπο που εκπέμπει άρωμα νοσταλγίας. Kομμάτια που άφησαν εποχή αναδεικνύουν τη γοητεία της πόλης του φωτός, σε […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, το μιούζικαλ Paris! The Show έρχεται να στείλει μήνυμα αγάπης στην Ελλάδα. Η παράσταση που ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Badminton αφηγείται την ιστορία του γαλλικού τραγουδιού με ένα τρόπο που εκπέμπει άρωμα νοσταλγίας. Kομμάτια που άφησαν εποχή αναδεικνύουν τη γοητεία της πόλης του φωτός, σε μια εποχή που οι «μετοχές» του ρετρό είναι ανεβασμένες.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης, Άννα Καρέρ, Στεφανί Ιμποκό και Ζουλ Γκρισόν μιλούν στο in.gr για τα συναισθήματα που γεννά το έργο, αλλά και για τα κομμάτια που ξεχωρίζουν ανάμεσα στο ρεπερτόριό τους. Ξεκινούν τη συνέντευξη με τις μνήμες από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου να μην αφήνουν σε ησυχία το μυαλό.

«Ο πολιτισμός και η μουσική μας θα συνεχίσουν να ακούγονται σε όλο τον κόσμο. Φίλοι μας τραυματίστηκαν σοβαρά το μοιραίο εκείνο βράδυ στο θέατρο Bataclan», αναφέρει η κ. Ιμποκό με το τραγικό περιστατικό να τη βασανίζει, αλλά με τη διάθεση για ανάδειξη του γαλλικού πολιτισμού να είναι ζωηρή.

Η κ. Ιμποκό ενσαρκώνει στο μιούζικαλ μια νεαρή καλλιτέχνιδα (Φρανσουάζ) που επιθυμεί να γευτεί την επιτυχία στο Παρίσι και να γνωρίσει τον έρωτα.

H ηθοποιός που υποδύεται την Εντίθ Πιάφ, Αννα Καρέρ, από την πλευρά της τονίζει το στοιχείο της ιδιαιτερότητας της παράστασης αφού «το ρετρό έχει γίνει μόδα τόσο στη Γαλλία όσο και σε όλο τον κόσμο». Από την ηλικία των πέντε ετών η κ. Καρέρ επιθυμούσε να ανέβει στη σκηνή ως Εντίθ Πιάφ ερμηνεύοντας όλα τα τραγούδια της.

Ο άντρας της «παρέας», Ζουλ Γκρισόν, που υποδύεται τον αγνό ζωγράφο της Μονμάρτης ο οποίος ερωτεύεται τη Φρανσουάζ, αισθάνεται περήφανος που θα τραγουδήσει κομμάτια των διάσημων γάλλων μουσικών Σαρλ Αζναβούρ, Ιβ Μοντάν και Εντίθ Πιάφ. Περιγράφοντας την πορεία του γαλλικού τραγουδιού αναφέρεται σε αξιομνημόνευτους στίχους και σε μια περίοδο που δεν θυμίζει τη σημερινή εποχή, αφού η ευτυχία κατείχε τότε μεγαλύτερη «έδρα».

Τα πιο δυνατά συναισθήματα γεννώνται για τον κ. Γκρισόν μέσα από το τραγούδι του Ζακ Μπρελ «Ne me quitte pas», για την κ. Καρέρ μέσα από το «Hymne à l’amour» της Εντίθ Πιαφ, ενώ η κ. Ιμποκό ξεχωρίζει το «Et maintenant» του Ζιλμπέρ Μπεκώ.

Πληροφορίες
Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 21.00
Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 19.30
Θέατρο Badminton
Έναρξη Προπώλησης Τετάρτη 7 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: 2108840600
Προπώήση:
2108840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, IANOS, MEDIAMARKT, RELOAD

Εισιτήρια
Δ ζώνη 18€, φοιτητικό 13 €
Γ ζώνη 28€, φοιτητικό 23€
Β ζώνη 38€
Α ζώνη 48€
VIP ζώνη 58€
Cast

Ταυτότητα της παράστασης
Anne Carrere, στον ρόλο της «EDITH PIAF»
Stéphanie Impoco, στον ρόλο της « Francoise »
Jules Grison, στον ρόλο του « Jules »
Χορευτές:

Karine Soucheire
& Jeff Dubourg

Συγγραφέας, Σκηνοθέτης και Παραγωγός:
GIL MARSALLA

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024