Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στις πρόβες για το αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο

Το in.gr στις πρόβες για το αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η κάμερα του in.gr βρέθηκε στις πρόβες του Θάνου Μικρούτσικου με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο για το μεγάλο αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρόβας, το in.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους τρεις καλλιτέχνες, αλλά και να σας δώσει μια γεύση για όσα θα ακούσουμε και θα απολαύσουμε το βράδυ της Τετάρτης κάτω από την Ακρόπολη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μεγάλο αυτό αφιέρωμα θα συμμετέχουν δυο ακόμα τραγουδοποιοί που συνεργάστηκαν με τον Άλκη Αλκαίο, οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Μπάμπης Στόκας.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο παραπάνω.

«Έλεγα ότι ήταν ένας ποιητής που υποδυόταν το στιχουργό και εκείνος θύμωνε. Ο Αλκαίος έλεγε «εγώ είμαι στιχουργός». Μου έστελνε συνέχεια, κάθε εβδομάδα στίχους και εγώ έγραφα. Είχα κάνει 40 μελοποιήσεις και από αυτές επιλέξαμε και έγινε το Εμπάργκο. Σκεφτόμουν πώς να τιμηθεί ο Άλκης Αλκαίος σήμερα, γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμ, εν καιρώ κρίσης να κάνεις παραγωγές, αλλά αυτό που ουσιαστικά πρέπει να γίνει είναι ένα 10ήμερο αφιέρωμα στον Αλκαίο όπου θα ακουστούν τραγούδια από όλους τους συνθέτες, από νέα και παλαιότερα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού και να καταλάβει όποιος έρθει, το εύρος αυτού του ανθρώπου».

Θάνος Μικρούτσικος

«Ο Άλκης Αλκαίος ήταν ένας αόρατος στιχουργός. Τα όρια ποίησης και στίχου είναι δυσδιάκριτα, ιδιαίτερα για τέτοια μεγέθη. Έχω έναν κύκλο τραγουδιών του Άλκη Αλκαίου, ακυκλοφόρητο, τον οποίο όμως δεν έχω συνθέσει ακόμα. Θα έρθει η στιγμή του».

Μίλτος Πασχαλίδης

«Ο Άλκης Αλκαίος έβλεπε πιο πέρα από τα μάτια… Κάποια στιγμή έτυχε να τηλεφωνηθούμε. Έψαχνα να τον βρω καιρό και έτυχε να βρω το τηλέφωνό του. Μιλήσαμε και πήγα στη Νέα Κηφισιά στο σπίτι του για να γνωρίσω αυτόν το σπουδαίο καλλιτέχνη. Δεν ήξερα ότι ήταν σε κατάσταση ακινησίας, μετά έμαθα την ιστορία από την παρέα που κάναμε με τον Θάνο Μικρούτσικο. Με καλοδέχτηκε, μιλήσαμε για ώρες πάνω στους στίχους, τις λέξεις, πάνω στη στίξη των κειμένων και ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτό για εμένα. Πάντα ήταν με το χαμόγελο, δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ, ούτε για μια στιγμή, για τον πόνο και τα ψυχικά και σωματικά τραύματα που τον βασάνιζαν. Έτσι ξεκίνησε μια φιλία, συναντηθήκαμε και άλλες φορές. Πραγματικά ήταν σύμβουλος στην πορεία μου και στα κείμενά μου».

Χρήστος Θηβαίος

Πληροφορίες για την παράσταση
Ώρα Έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
15, 20, 30, 40, 50, 55 ευρώ
Σημεία Προπώλησης:
viva.gr, 11876, καταστήματα: Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, 2103272000, Ταμεία Ηρωδείου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου)

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024