Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δημήτρης Σαμόλης: Τα πάντα έχουν την αξία που εμείς τους δίνουμε

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Πριν από λίγο καιρό, ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Δημήτρης Σαμόλης παρουσίασε το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι του, με τίτλο Ατάρι, το οποίο θα περιλαμβάνεται στη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, και πρώτη με ελληνικό στίχο, ενώ άνοιξε και την επιτυχημένη συναυλία των Imam Baildi στο θέατρο Πέτρας. Να θυμίσουμε ότι ο γνωστός μας από το θεατρικό σανίδι, Δημήτρης Σαμόλης, έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με το άλμπουμ POPETRY από όπου ξεχώρισε το single Fortune Cookie.

«Αυτή την περίοδο είμαι στο στούντιο και επεξεργαζόμαστε τα κομμάτια, συνεπώς δεν έχω καθαρή εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Σίγουρα η πρόθεσή μου είναι να είναι ένας καθαρός, ποπ, ανάλαφρος ελληνικός δίσκος».

Πριν λίγες ημέρες μας παρουσίασες το νέο σου τραγούδι με τίτλο Ατάρι και μάλιστα με ελληνικό στίχο. Εδώ να σημειώσουμε πως το ντεμπούτο σου άλμπουμ ήταν αγγλόφωνο. Πώς προέκυψε αυτή η ελληνική στροφή;
«Ήταν κάτι που προέκυψε οργανικά μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις που έκανα με τη μπάντα μου. Μαζί με τα αγγλόφωνα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ πάντα ήθελα να βάζω στα lives και ελληνικά κομμάτια αλλά δυσκολευόμουν να βρω αυτά που θα ταίριαζαν στο ύφος με τα δικά μου. Έτσι ξεκίνησα να γράφω σιγά σιγά τα δικά μου κομμάτια».

Αρκετοί νέοι, έλληνες καλλιτέχνες επιλέγουν να κυκλοφορήσουν δισκογραφικές δουλειές ή singles στα αγγλικά. Μεταξύ αυτών υπήρξες και εσύ. Ποιοι είναι οι λόγοι;
«Νομίζω την επιλογή του αγγλικού στίχου θα πρέπει να τη δούμε σε συνάρτηση με το ρόλο του διαδικτύου στην εποχή μας. Πλέον μπορείς να φορτώσεις μέσα σε 10 λεπτά ένα τραγούδι σου στο ΥouΤube και να έχει πρόσβαση σε αυτό κόσμος από όλον τον πλανήτη. Και η γλώσσα που καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι τα αγγλικά. Είναι πολύ δελεαστικό να γράψεις τραγούδια που ενδέχεται να αφορούν όλον τον κόσμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

»Για μένα προσωπικά η επιλογή του αγγλικού στίχου συνέπεσε και με μια φάση που άκουγα μόνο ξένη μουσική. Πάντως ακόμα πιστεύω πως τα αγγλικά ταιριάζουν γάντι στην ποπ μουσική και σίγουρα πάντα θα γράφω τραγούδια και στα αγγλικά».

Ελληνόφωνος θα είναι και ο επερχόμενος νέος δίσκος σου και θα ήθελα να σου ζητήσω να μας μιλήσεις για αυτόν.
«Ο τίτλος ακόμα δεν είναι σίγουρος. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει δέκα ελληνόφωνα τραγούδια (μέσα σε αυτά και το Ατάρι). Αυτή την περίοδο είμαι στο στούντιο και επεξεργαζόμαστε τα κομμάτια, συνεπώς δεν έχω καθαρή εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Σίγουρα η πρόθεσή μου είναι να είναι ένας καθαρός, ποπ, ανάλαφρος ελληνικός δίσκος».

Ξαναγυρίζοντας στο Ατάρι και στους στίχους του, θέλω να σε ρωτήσω αν είναι βιωματικό τραγούδι.
«Όχι το κομμάτι δεν είναι βιωματικό. Πώς θα ήταν άραγε να με κοιτούσε κάποιος λες κι ήμουν ατάρι; Το τραγούδι παίζει με τις εικόνες και τις λέξεις και περιγράφει μια ερωτική ιστορία με χιουμοριστικό τρόπο. Υπάρχουν σίγουρα μέσα σε αυτό δικά μου κομμάτια αλλά μπλέκονται τόσο πολύ με τη φαντασία που στο τέλος δε μπορώ να τα ξεχωρίσω».

Έπαιζες ατάρι ως παιδί ή έφηβος; Αναπολείς εκείνα τα χρόνια;
«Εννοείται πως είχα ατάρι αλλά δεν αναπολώ τα παλιά χρόνια όσα ωραία κι αν ήταν. Νομίζω το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε είναι το παρόν μας. Και πρέπει να το βιώνουμε στον απόλυτο βαθμό. Γιατί με το που πάμε να σκεφτούμε και να αναλύσουμε το «τώρα», έχει γίνει κιόλας παρελθόν. Αυτό το παροδικό της καθημερινότητας κάνει τη ζωή μας εδώ στη γη ανεπανάληπτη».

Σήμερα ποια η σχέση σου με την τεχνολογία, και πιο συγκεκριμένα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά παιχνίδια παίζεις;
«Εντάξει δε με λες και χάκερ! Γενικά αγαπώ την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πάντα θέλω να εστιάζω στο θετικό αντίκτυπο που έχουν στη ζωή μας. Έτσι κι αλλιώς τα πάντα έχουν την αξία που εμείς τους δίνουμε. Η φωτιά μπορεί να σε ζεστάνει μπορεί και να σε κάψει. Έτσι και τα social media θέλουν προσοχή και μέτρο γιατί θεωρώ πραγματικά μπορείς να χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε όλο αυτό. Video games όχι δεν παίζω».

Δημήτρη, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά δεν σε βλέπουμε σε μουσικές σκηνές. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Από τότε που έβγαλα το άλμπουμ δουλεύω συνεχώς στο θέατρο οπότε είναι πρακτικά δύσκολο να κάνω lives σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Γνωρίζω ότι είσαι αισιόδοξος άνθρωπος και εκπέμπεις θετική ενέργεια. Θεωρείς ότι υπάρχουν ευκαιρίες για τους νέους στην Ελλάδα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης; Εσύ θα έφευγες στο εξωτερικό για να ανοίξεις τα φτερά σου ως καλλιτέχνης;
«Είμαι αισιόδοξος φύσει τε και θέση. Τώρα ως προς την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση αισθάνομαι την ανάγκη να μην πω τίποτα. Πολλές φορές οι καλλιτέχνες παίρνουμε θέση σε αυτό το ζήτημα με μια τόσο θεωρητική προσέγγιση που αγγίζει τα όρια του γραφικού. Πήξαμε στον αέρα κοπανιστό. Εγώ παίζω στο θέατρο και γράφω τραγούδια. Η απάντησή μου στην κάθε είδους κρίση είναι να το κάνω με όλη μου τη χαρά και το κέφι.

»Στο εξωτερικό θέλω να ζήσω κάποια στιγμή αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με καμιά κρίση».

Τα σχέδια, για την άλλη μεγάλη σου αγάπη, την Υποκριτική, ποια είναι; Και παράλληλα, τι φέρνει για εσένα το καλοκαίρι;
«Θα κάνουμε κάποια lives σε διάφορα νησιά. Θεατρικά το χειμώνα θα είμαι στο Θέατρο Αποθήκη σε ένα καινούριο, υπέροχο, ελληνικό έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη».

entertainment.in.gr

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024