Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Planet of Zeus: H ζωή στον «Πλανήτη Δία» έχει έντονη κινητικότητα

Planet of Zeus: H ζωή στον «Πλανήτη Δία» έχει έντονη κινητικότητα

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση/Φωτογραφία:Evan Μαραγκουδάκης

Η παραγωγική διετία 2014-2015 όπως όλα δείχνουν συνεχίζεται για τους Planet of Zeus.

Μετά την επιστροφή τους από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία με τους Clutch, το συγκρότημα ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ του με τίτλο Loyal to the Pack, την περιοδεία του στην Ελλάδα, τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ του εξωτερικού, καθώς και την ευρωπαϊκή περιοδεία που θα πραγματοποιήσει το φθινόπωρο του 2016.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει live την μπάντα στη σκηνή του Piraeus 117 Academy, την Παρασκευή 13 Μαΐου.

*Η συναυλία των Planet of Zeus το Σάββατο 7 Μαΐου στο Piraeus 117 Academy, μετατίθεται την Παρασκευή 13 Μαΐου λόγω της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού. Τα εισιτήρια που έχουν προπωληθεί ισχύουν κανονικά για την νέα ημερομηνία, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους και να λάβουν το αντίτιμο αυτών.

Πώς είναι η ζωή στον «Πλανήτη Δία»;
«Τους τελευταίους μήνες, η ζωή στον «Πλανήτη Δία» έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την έντονη κινητικότητα. Ηχογράφηση του τέταρτου άλμπουμ μας, επικείμενη περιοδεία στην Ελλάδα και συμμετοχή σε ορισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού και προετοιμασία για την ευρωπαϊκή μας περιοδεία το ερχόμενο φθινόπωρο».

Πώς πήγε η ευρωπαϊκή περιοδεία σας με τους Clutch και τι αποκομίσατε από εκείνους;
«Είμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να περιοδεύσουμε μαζί με μια μπάντα που σεβόμαστε τόσο. Η εμπειρία του να παίζεις κάθε μέρα σε γεμάτα venues, με άψογη διοργάνωση και να έχεις την δυνατότητα να παρατηρείς πως δουλεύει μια μπάντα και το crew της σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι άκρως διδακτική».

Το τέταρτο άλμπουμ σας βρίσκεται μια ανάσα από την κυκλοφορία και έχει τίτλο Loyal to the Pack. Δώστε μας το στίγμα και τον ήχο του δίσκου.
«Νιώθουμε ότι για πρώτη φορά κάναμε ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει όλο το εύρος των επιρροών μας, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα για την μπάντα έναν πιο προσωπικό ήχο. Όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου μας είναι εκεί, αποτυπωμένα όμως με διαφορετικό τρόπο».

Είστε μια μπάντα που ζει και αναπνέει για τα live. Ποια είναι η σχέση σας με τους οπαδούς σας;
«Θα την χαρακτήριζα αλληλοτροφοδοτούμενη. Η ενέργεια που ανταλλάζουμε με το κοινό είναι και η κινητήριος δύναμη σε κάθε συναυλία μας».

Το κοινό -και- του εξωτερικού σας έχει αποδεχθεί πλέον. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να εμπιστευτεί μια ελληνική μπάντα (σε ευρωπαϊκή περιοδεία) ώστε να πάει να την ακούσει;
«Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο παίζει ρόλο η καταγωγή μιας μπάντας σαν κριτήριο για να πας σε ένα live της. Είτε προέρχεται από την Ελλάδα είτε από οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη, αν σου αρέσει η μουσική της, πας να την ακούσεις ζωντανά».

Και αυτό συμβαίνει και με άλλες ελληνικές μπάντες, όπως τους 1000 Μods, Nightstalker που και εντός Ελλάδας, συγκεντρώνουν τουλάχιστον 1.000-2.000 άτομα όταν παίζουν… Άρα, κάτι καλό συμβαίνει στην ελληνική σκηνή.
«Το γεγονός ότι υπάρχουν εγχώριες μπάντες που περιοδεύουν και στο εξωτερικό βοηθάει στο να μαθευτούν και άλλες μπάντες της σκηνής σε άλλες χώρες, όπως επίσης και ότι το επίπεδο της ίδιας της σκηνής έχει ανέβει σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος εδώ να στρέφεται και να στηρίζει ολοένα και περισσότερο μπάντες και καλλιτέχνες όχι μόνο της σκηνής αυτής αλλά και από όλα τα μουσικά είδη».

Τι μουσικές παίζουν μέσα στο van κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας σας;
«Το εύρος των μουσικών επιλογών είναι τεράστιο. Από τον Ice Cube και τον Μάρκο Βαμβακάρη, μέχρι την Rihanna και τους Six Feet Under».

Μια ημέρα μετά την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ, ανεβαίνετε στη σκηνή του Piraeus 117 Academy για μια συναυλία. Τι θα ακούσουμε εκεί;
«Θα παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του Loyal to the Pack και σίγουρα δεν θα παραλείψουμε να παίξουμε κομμάτια από τα τρία προηγούμενα άλμπουμ μας».

Μετά τη συμμετοχή σας στο Lords of the riff tour, δηλώνατε ότι ταιριάξατε με τους Lionize, τους οποίους και θα δούμε ως special guests τη βραδιά της συναυλίας.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε μαζί μας τους Lionize. Είναι μία μπάντα που εκτιμάμε πολύ τόσο για την μουσική της όσο και ως ανθρώπους. Ελπίζουμε να αρέσουν σε όλους όσο αρέσουν και σε εμάς».

Info
Προπώληση:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10€,
Μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12€,
Tαμείο: 14 ευρώ

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Online Purchases ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024