Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gus G.: Ο έλληνας κιθαρίστας του Ozzy μιλά στο in.gr

Gus G.: Ο έλληνας κιθαρίστας του Ozzy μιλά στο in.gr

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Άρτι αφιχθείς από το Voodoo Music and Arts Festival όπου έπαιξε δίπλα στους Ozzy Osbourne, Slash, κ.α., ο θεσσαλονικιός κιθαρίστας του Ozzy, Gus G. επιστρέφει στην Αθήνα (4/12, Κύτταρο), αλλά και στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη (3/12, Principal Club Theatre) για δύο μεγάλες συναυλίες με δυνατά κομμάτια από τα δύο σόλο […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Άρτι αφιχθείς από το Voodoo Music and Arts Festival όπου έπαιξε δίπλα στους Ozzy Osbourne, Slash, κ.α., ο θεσσαλονικιός κιθαρίστας του Ozzy, Gus G. επιστρέφει στην Αθήνα (4/12, Κύτταρο), αλλά και στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη (3/12, Principal Club Theatre) για δύο μεγάλες συναυλίες με δυνατά κομμάτια από τα δύο σόλο άλμπουμ του, αλλά και από την μέχρι τώρα πορεία του με τους Firewind, Dream Evil, κ.α.

Με αφορμή την επιστροφή του… στην πατρίδα, ο διεθνούς αναγνώρισης έλληνας μουσικός της heavy-metal σκηνής, μιλά στο in.gr.

Στις 4 Δεκεμβρίου επιστρέφεις Ελλάδα για μια συναυλία στο Κύτταρο. Ιστορικός χώρος με επικά live όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζεις το χώρο. Έχεις βρεθεί ως θαμώνας εκεί;

«Είχα την ευκαιρία να παίξω τέσσερις φορές στο Κύτταρο – δύο με τους Firewind τo 2012 και δύο ως solo μαζί με τον θρύλο της κιθάρας Uli Jon Roth, το 2014».

Τι περιμένουμε να ακούσουμε λοιπόν σε αυτή την εμφάνισή σου στις 4/12;
«Πρόκειται για την πρώτη μου headline εμφάνιση (ως σόλο πάντα) στην Αθήνα και σκοπεύω να παρουσιάσω κομμάτια από τα δύο σόλο άλμπουμ μου αλλά και από την μέχρι τώρα καριέρα μου με Firewind, Dream Evil, κλπ., ίσως και κάποιες διασκευές. Είμαι τυχερός που πλαισιώνομαι από φοβερούς μουσικούς, είναι στην κυριολεξία η μπάντα που παίζει τα πάντα!»

Γνωρίζουμε τον Gus G. πάνω στη σκηνή, θες να μας συστήσεις συνοπτικά τον Κώστα Καραμητρούδη όταν βρίσκεται κάτω από τη σκηνή και πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του;
«Περνάω το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε αεροπλάνα, ξενοδοχεία, λεωφορεία και στο stage. Ο ελεύθερος χρόνος μου λοιπόν πάει στην οικογένειά μου και στο σπίτι μου, στη Θεσσαλονίκη».

Τι θέση έχουν οι καταχρήσεις ή οι κακές συνήθειες -αν προτιμάς- στη ζωή σου;
«Καμία θέση! Δεν είμαι φαν του αλκοόλ, δεν έχω εθισμό σε διάφορες ουσίες. Μου αρέσει να προσέχω τον εαυτό μου».

Και αντίστοιχα η θρησκεία ή ο Θεός;
«Αν και είμαι βαφτισμένος χριστιανός ορθόδοξος, δεν είμαι ακόλουθος καμίας θρησκείας. Η θρησκεία είναι ένα business και αυτό, τίποτα παραπάνω. Όσο για το Θεό, δεν ξέρω ακόμα. Έχω προσευχηθεί για άλλους πάντως».

Περιέγραψέ μας την εμπειρία του Voodoo Music and Arts Festival όπου σε είδαμε πρόσφατα, παρέα με Ozzy, Slash, κ.α.;
«Ήταν φοβερό φεστιβάλ! Έχουμε παίξει εκεί με τον Ozzy το 2010, και ήταν ωραίο το συναίσθημα της επιστροφής».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησες τον Ozzy όταν τον συνάντησες για πρώτη φορά;
«Δεν τον ρώτησα τίποτα… Απλά έπαιξα κιθάρα».

Ο Οzzy συνηθίζει να δίνει συμβουλές, σου έχει δώσει κάποια, ενδεχομένως, που ακολουθείς μέχρι τώρα;
«Έχω μάθει πολλά από αυτόν σίγουρα, μου αρέσει η φιλοσοφία του για τις συναυλίες. Πάντα μου λέει «άφηνε το σόου επάνω στη σκηνή, ό,τι έγινε, έγινε», γιατί πάντα ανησυχώ για λάθη που κάνω. Επίσης μου είχε πει να κρατάω ημερολόγιο για να θυμάμαι που πήγα κ τι έκανα στα tours, κάτι που δεν έχω κάνει ακόμα».

Τι άλλο περιμένουμε από τη συνεργασία σου με τον Ozzy οn stage και δισκογραφικά και τι από την προσωπική σου πορεία;
«Με τον Ozzy ποτέ δεν ξέρει κανείς. Όταν τελειώσει η περιοδεία με τους Black Sabbath λογικά θα κάνουμε κάτι πάλι. Όσο για την προσωπική μου πορεία, θέλω να κανω και τρίτο σόλο άλμπουμ. Ίσως το 2017».

Τι λες, θα του πεις να έρθει για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα να παίξετε και μαζί;
«Μακάρι να ήταν στο χέρι μου. Ελπίζω να μην υπάρχουν παράπονα πάντως. Από τότε που μπήκα στην μπάντα του, ήρθε δύο φορές! Ποιος θα το πίστευε!»

Σε έχει κουράσει να σε ρωτάνε στις συνεντεύξεις σου για τον Ozzy, όπως έκανα κι εγώ μόλις προηγουμένως, σε αρκετές ερωτήσεις μου;
«Όχι καθόλου!»

Τι σου λείπει περισσότερο όταν είσαι μακριά από τη χώρα σου και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν πατήσεις ελληνικό έδαφος;
«Η γυναίκα μου και ο Βαλεντίνος, ο γατούλης μου. Ξέρω, δεν είναι και η πιο heavy metal απάντηση! (γέλια)»

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024