Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
3ο Πανόραμα Ελληνικής Jazz στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

3ο Πανόραμα Ελληνικής Jazz στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

To φεστιβάλ ελληνικής jazz επιστρέφει για τρίτη χρονιά, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013. Το Πανόραμα Ελληνικής jazz είναι ένας θεσμός που ενθαρρύνει και προβάλει τις συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων jazz μουσικών. Το 2011 τρία ελληνικά σχήματα συνομίλησαν με τρεις μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή […]

To φεστιβάλ ελληνικής jazz επιστρέφει για τρίτη χρονιά, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.

Το Πανόραμα Ελληνικής jazz είναι ένας θεσμός που ενθαρρύνει και προβάλει τις συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων jazz μουσικών.

Το 2011 τρία ελληνικά σχήματα συνομίλησαν με τρεις μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ το 2012 ο διάλογος ενέπλεξε Έλληνες και Σκανδιναβούς, με την τεράστια παράδοσή τους στην jazz.

Φέτος, το Πανόραμα παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων από τον εγχώριο κόσμο της jazz και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και ένα εξίσου ποικίλο χαρακτήρα προσκεκλημένων σολίστ. Έτσι, βαλκανικοί ήχοι, σύγχρονοι απόηχοι του third stream και ελεύθερος αυτοσχεδιασμός δημιουργούν πράγματι ένα πανόραμα του τόσο πλούσιου σε ακούσματα κόσμου της jazz .

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 6/12, Το «Takis Barberis Group» μαζί με τον τουρκο-σουηδό σαξοφωνίστα, παραγωγό και συνθέτη Ilhan Ersahin θα μας παρουσιάσουν μια μουσική συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας. Το γκρουπ αποτελείται από τους Τάκη Μπαρμπέρη – κιθάρα, Μάνο Σαριδάκη – πλήκτρα, Γιώργο Γεωργιάδη – μπάσο, Γιώργο Πολυχρονάκο – τύμπανα.

Το Σάββατο 7/12, ο πιανίστας Σάμι Αμίρης και οι μουσικοί του γκρουπ του, συναντούν την τρομπέτα του Rex Richardson. Ο Σάμι Αμίρης είναι από τους πλέον γνωστούς jazz πιανίστες στην Ελλάδα, ενώ ο Καλιφορνέζος Rex Richardson είναι ένας διεθνούς φήμης cross-over βιρτουόζος τρομπετίστας και δεινός αυτοσχεδιαστής, που ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική μουσική και στη σύγχρονη jazz και έχει συνεργαστεί με θρυλικά ονόματα, όπως ο Ray Charles και η Aretha Franklin. Τον Σάμι Αμίρης συνοδεύουν οι μουσικοί Περικλής Τριβόλης (κοντραμπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς) και Αντώνης Λαδόπουλος: (σαξόφωνο).

Την Κυριακή 8/12, ένας από τους πιο καταξιωμένους και ολοκληρωμένους έλληνες μουσικούς, ο Κώστας Θεοδώρου συναντά το βρετανό τρομπετίστα και συνθέτη Tom Arthurs, έναν εξαιρετικό εκπρόσωπο της σύγχρονης λονδρέζικης μουσικής σκηνής. Μαζί με τον Κώστα Θεοδώρου (κοντραμπάσο, κρουστά, κιθάρα, tapes) θα παίξουν οι: Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο) και Σταμάτης Πασόπουλος (μπαγιάν).

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μικρή Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Tηλ.: 210 9005800

Εισιτήρια: 18 ευρώ / Μειωμένο: 10 ευρώ / Άνεργοι: 5 ευρώ

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:
– Στα εκδοτήρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Δε-Κυρ: 12:00-21:00), στην ιστοσελίδα http://www.sgt.gr/ και τηλεφωνικά στο 210 9005800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
– Βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης
– Καταστήματα Public
– Kαταστήματα Newsstand – Ελευθερουδάκης
– Βιβλιοπωλεία Ιανός
– Καταστήματα Παπασωτηρίου
– Στα μηχανήματα easypay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024