Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αθήνα γεμίζει παραμύθια στο «3ο Φεστιβάλ Αφήγησης»

Η Αθήνα γεμίζει παραμύθια στο «3ο Φεστιβάλ Αφήγησης»

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), η Αθήνα μεταμορφώνεται σε παραμυθούπολη με μια μεγάλη γιορτή αφήγησης μύθων και λαϊκών παραμυθιών. Ο λόγος για το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια», από 15 έως 20 Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης γιορτάζεται από το 1990 σε πέντε ηπείρους και 40 χώρες με εκδηλώσεις σε […]

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), η Αθήνα μεταμορφώνεται σε παραμυθούπολη με μια μεγάλη γιορτή αφήγησης μύθων και λαϊκών παραμυθιών. Ο λόγος για το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια», από 15 έως 20 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης γιορτάζεται από το 1990 σε πέντε ηπείρους και 40 χώρες με εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο και κινείται γύρω από ένα κοινό θέμα, που για το 2016 είναι «Δυνατές Γυναίκες».

Με ποικίλα δρώμενα σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους, το φετινό φεστιβάλ θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία της αφήγησης ιστοριών που ταξίδεψαν στο πέρασμα των καιρών για να ενώσουν το χθες με το σήμερα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνθέτουν παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών που εμπνέονται από τα λαϊκά παραμύθια, του μύθου και τις ιστορίες γενικότερα (ζωγραφική, φωτογραφία, ξυλογλυπτική, κεραμικά, εικονογράφηση, σκίτσο, κόσμημα).

Την έναρξη του Φεστιβάλ, την Τρίτη 15 Μαρτίου, σηματοδοτεί η ομαδική καλλιτεχνική έκθεση «Ανθρώπων ιστορίες… Τέχνης Μυθολογήματα 3» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικές κατασκευές, παραμυθιακό ρούχο και άλλες εικαστικές δημιουργίες, την οποία το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης.

Από την Τετάρτη 16 Μαρτίου έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία και την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε άλλους επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους, αφηγήσεις από το Δημήτρη Προύσαλη, ομάδες αφήγησης, μέλη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών και ελεύθερους αφηγητές, που θα αναδείξουν και θα μοιραστούν ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Στον Κόσμο των αφηγήσεων, των μύθων και των λαϊκών παραμυθιών», κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί σε τιμητική εκδήλωση ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ στην ημερίδα θα δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την «Πήλιον Όρος», με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού». Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024