Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσόγατος στη Λαϊκή Αγορά

Ο Μητσόγατος στη Λαϊκή Αγορά

Αν και γιος του μεγαλύτερου ψαροαρωματοποιού, ο Μητσόγατος τρελαίνεται για φρούτα και λαχανικά γι’ αυτό συχνάζει καθημερινά στη λαϊκή αγορά. Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα Συγγραφέας: Μπουλώτης Χρήστος Εικονογράφος: Βασίλης Παπατσαρούχας Σειρά: Ιστορίες με Γάτους Σελ.: 36, Τιμή: 16 €, ISBN: 978-960-442-935-6 Έκδοση: 2007 Περιγραφή Ένας γάτος που σιχαίνεται τα ψάρια, που δεν αντέχει στην ιδέα της […]

Αν και γιος του μεγαλύτερου ψαροαρωματοποιού, ο Μητσόγατος τρελαίνεται για φρούτα και λαχανικά γι’ αυτό συχνάζει καθημερινά στη λαϊκή αγορά.
Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα
Συγγραφέας: Μπουλώτης Χρήστος
Εικονογράφος: Βασίλης Παπατσαρούχας
Σειρά: Ιστορίες με Γάτους
Σελ.: 36, Τιμή: 16 €, ISBN: 978-960-442-935-6
Έκδοση: 2007

Περιγραφή

Ένας γάτος που σιχαίνεται τα ψάρια, που δεν αντέχει στην ιδέα της ψαρομυρωδιάς. Αν και γιος του μεγαλύτερου ψαροαρωματοποιού, ο Μητσόγατος τρελαίνεται για φρούτα και λαχανικά γι’ αυτό συχνάζει καθημερινά στη λαϊκή αγορά.
Αγαπημένος των παιδιών, των φτωχών και των ανήμπορων, καταφέρνει να κάνει δίκαιες όλες τις ζυγαριές αλλά και τους εμπόρους της αγοράς.
Το μεγάλο ξύλινο καρότσι του «Η ευχάριστη αφθονία» είναι πάντα γεμάτο για εκείνους που δεν έχουν αρκετά χρήματα αλλά και για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να πάνε στη λαϊκή. Κι όλο χαμόγελα και χαρούμενες παιδικές φωνές γεμίζει η αγορά με το που έρχεται.
Μια μέρα όμως, εμφανίζεται στη λαϊκή ο κακός μάγος Τρυποτρύπας και μαζί του έρχεται η καταστροφή. Τρελαίνεται να γεμίζει τρύπες όλα τα φρούτα, να τους πίνει το χυμό και να τα αχρηστεύει. Πώς όμως θα τον σταματήσουν, αφού γίνεται ολόκληρος αόρατος, εκτός από τα κόκκινα κορδόνια του;
Το βιβλίο «Ο Μητσόγατος στη λαϊκή αγορά» εντάσσεται στη νέα σειρά με τίτλο «Ιστορίες με γάτους», που δημιούργησαν ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Χρήστος Μπουλώτης και οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». Πρωταγωνιστές των ιστοριών είναι γάτοι με έντονη προσωπικότητα και καθόλου συνηθισμένο χαρακτήρα, που έχουν ανθρώπινη συμπεριφορά αν και τρελαίνονται για ψαροκόκκαλα.
Το σκηνικό των βιβλίων στήνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης και οι ιστορίες πραγματεύονται καθημερινά προβλήματα με τρόπο απρόβλεπτο, χιουμοριστικό και συχνά ανατρεπτικό.
Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω και μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο και ταυτόχρονα πρωτότυπο εργαλείο για εκπαιδευτικούς.

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Χρήστος Μπουλώτης γεννήθηκε στη Λήμνο, το 1952. Είναι αρχαιολόγος στην Ακαδημία Αθηνών. Δίδαξε στο Iόνιο Πανεπιστήμιο και διδάσκει στα μεταπτυχιακά τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών, καθώς και στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών. Έχει κάνει ανασκαφές στην Kρήτη, τη Σαντορίνη, την αρχαία Ήλιδα και τη Λήμνο. Παράλληλα, από το 1987, ασχολείται συστηματικά και με την παιδική λογοτεχνία. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα πάνω από σαράντα βιβλία. Tο έργο του H παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας τιμήθηκε το 1989 με το Eυρωπαϊκό Bραβείο Pier Paolo Vergerio. O κλέφτης των καρπουζιών και Tο άγαλμα που κρύωνε κέρδισαν το ετήσιο βραβείο του ελληνικού παραρτήματος της IBBY το 2003 και το 2000 αντίστοιχα. Tο 2000, το έργο του Tο άγαλμα που κρύωνε απέσπασε το Kρατικό Bραβείο, ενώ το Παιχνίδι με τα στρατιωτάκια της Ειρήνης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2006).

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024