Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Χαμένοι πολιτισμοί και Αμαζόνες υπερηρωίδες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Χαμένοι πολιτισμοί και Αμαζόνες υπερηρωίδες

...

Αγγελική Στελλάκη

Περιπέτεια, θάρρος, γυναικεία χειραφέτηση στο επίκεντρο των ταινιών αυτής της εβδομάδας. Η Wonder Woman αποκτά την πρώτη ολόδική της ταινία και κερδίσει θετικά σχόλια, ενώ ο Τσάρλι Χάναμ αναζητά χαμένους οικισμούς στον Αμαζόνιο. Ιταλική παρωδία υπερηρωικής ταινίας αποτελεί το Με Λένε Τζιγκ, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από το υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας Tanna, την ισπανόφωνη μεταφορά των Άθικτων (με τίτλο «Λατίνοι και Άθικτοι») και τη γαλλική επιτυχία Ο Αρχιτσιγκούνης.

Wonder Woman

Η πριγκίπισσα των Αμαζόνων, Νταϊάνα, μεγαλώνει σε έναν προστατευμένο κόσμο, έναν παράδεισο. Όταν στις ακτές του νησιού της φτάσει ένας αμερικανός πιλότος μεταφέροντας φρικιαστικές ιστορίες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που μαίνεται, η Νταϊάνα θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το νησί όπου μεγάλωσε και να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Η Πάτι Τζένκινς μεταφέρει στο σινεμά την ιστορία της Wonder Woman σε μια περιπέτεια που έσπασε ταμεία στις ΗΠΑ. Η Γκαλ Γκαντότ αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο για να ερμηνεύσει την Νταϊάνα σε μια ταινία που δεν αποφεύγει τις σεναριακές αφέλειες, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν υπέροχο γυναικείο χαρακτήρα που αποτελεί όλα όσα περίμεναν να δουν οι φαν της DC -και όχι μόνο.

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς
Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβιντ Θιούλις




Η Χαμένη Πόλη του Ζ

(3/5)

Ο βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φώσετ ανακαλύπτει στη διάρκεια ενός ταξιδιού στον Αμαζόνιο ίχνη ενός αρχαίου πολιτισμού και αποφασίζει -παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει τόσο στη Βρετανία όσο και στη διάρκεια των εξερευνήσεών του- να ανακαλύψει μια χαμένη πόλη. Ο Τζέιμς Γκρέι διασκευάζει το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Γκραντ και παρά το γεγονός ότι η Χαμένη Πόλη του Ζ υπολείπεται από το να είναι μια πραγματικά σπουδαία ταινία και κινείται περισσότερο στους ρυθμούς μια συμβατικής βιογραφίας, έχει αρκετά συναρπαστικά στοιχεία. Η ίδια η ζωή του Φώσετ προσφέρει υλικό για μια ενδιαφέρουσα ταινία και ο πρωταγωνιστής Τσάρλι Χάναμ εντυπωσιάζει σε έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από αυτόν του Βασιλιά Αρθούρου.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ




Με Λένε Τζιγκ

(3/5)

Ιταλική… παρωδία των ταινιών με υπερήρωες. Ο Έντσο, ένας μικροκακοποιός αναπτύσσει υπερδυνάμεις μετά από ένα παράξενο ατύχημα. Αποφασίζει να χρησιμοποιείσει το γεγονός προς όφελός του και να γίνει σούπερ εγκληματίας. Ώσπου γνωρίζει την Αλέσια, η οποία τον ταυτίζει με τον δημοφιλή χαρακτήρα των ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων, Τζιγκ το Ρομπότ. Ο Έντσο θα θελήσει να την προστατεύσει και θα αντιμετωπίσει νέους εχθρούς. Χιούμορ, μπόλικα εφέ, μια ανθρώπινη και πρωτότυπη ματιά χαρακτηρίζουν την ταινία του Γκαμπριέλε Μαϊνέτι, η οποία κέρδισε επτά βραβεία David di Donatello.

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μαϊνέτι
Πρωταγωνιστούν: Κλαούντιο Σανταμαρία, Λούκα Μαρινέλι, Ιλένια Παστορέλι

Ο Αρχιτσιγκούνης

(2/5)

Ο Φρανσουά Γκοτιέ είναι αυτό που λέει ο τίτλος της ταινίας, ένας άνδρας υπερβολικά τσιγκούνης. Κάνει οικονομία στα πάντα: από το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι τα χρήματα του δώρου για συνάδελφο που ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί. Η συνάντησή του με δύο γυναίκες -η μία ερωτικό ενδιαφέρον, η άλλη η κόρη που δεν γνώριζε ότι είχε- θα τον ωθήσει να σκεφτεί ξανά τη ζωή του. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπουν είναι μια χαριτωμένη -αν και όχι ιδιαίτερα αστεία- κομεντί, η οποία επαναλαμβάνει λίγο – πολύ τα ίδια αστεία που δεκάδες άλλες ταινίες με την ίδια σεναριακή ιδέα έχουν φροντίσει να χρησιμοποιήσουν πριν από αυτήν.

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιντ




Tanna

Κάπου στο Νότιο Ειρηνικό, η Βάβα, ένα νεαρό κορίτσι μίας από τις τελευταίες παραδοσιακές φυλές στην Τάννα, ερωτεύεται τον εγγονό του αρχηγού, το Νταΐν. Ο διαφυλετικός πόλεμος κλιμακώνεται και το ζευγάρι προσπαθεί να ξεφύγει, να ζήσει ευτυχισμένο κάπου μακριά. Πρέπει ωστόσο να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό που λέει η καρδιά τους και το μέλλον των φυλών τους. Η ταινία υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μπάτλερ, Μπέντλι Ντιν
Πρωταγωνιστούν: Μουνγκάου Ντάιν, Μαρί Βάβα, Μαρσελίν Ροφίτ





Λατίνοι και Άθικτοι

Η ισπανόφωνη εκδοχή των Intouchables των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ο Φελίπε είναι ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που μετά από ατύχημα μένει τετραπληγικός και αναζητά βοηθό. Τελικά αποφασίζει να προσλάβει τον Τίτο, έναν άνδρα που είναι φαινομενικά ακατάλληλος, αλλά ο οποίος θα βοηθήσει τον Φελίπε να βρει ξανά νόημα στη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Μάρκος Καρνεβάλε
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνες, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Κάρλα Πέτερσον


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024