Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναυλίες και θερινό σινεμά δωρεάν στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Συναυλίες και θερινό σινεμά δωρεάν στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

...

Με τον Ιούλιο να βρίσκεται στα μισά του και το καλοκαίρι στην Αθήνα να γίνεται ολοένα και πιο ζεστό, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ καταφέρνει και αυτή την εβδομάδα να γεμίσει τα βράδια μας με ήχους και εικόνες από μια άλλη εποχή.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 19-22 Ιουλίου, οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να γνωρίσουν τον εκκεντρικό Harvey παρακολουθώντας την ιστορία του κάτω από τον αθηναϊκό έναστρο ουρανό και να απολαύσουν ένα ταξίδι υπό τους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής με τη συντροφιά του Larry Gus.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 19 -22 Ιουλίου περιλαμβάνουν:

Συναυλία – 21 Ιουλίου στις 21.00
Music Escapades: The Dream Makers Series, (Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ)
Μουσικές εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ. Μια καλοκαιρινή διαδρομή στους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, τα βράδια του Ιουλίου, με καλεσμένους τους Prins Obi, Nalyssa Green και Larry Gus.

Larry Gus
Ο πολυοργανίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Larry Gus (=λάρυγγας στα ελληνικά) συνδυάζει την αισθητική των samples με καθαρά ψυχεδελικές ποπ μελωδίες που συγχωνεύονται σε πυκνά στρώματα και πολυρυθμίες. Στις ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδάει και παίζει κρουστά πάνω από samplers με μια τελετουργική ένταση που θυμίζει μουσική Σούφι. Ο Larry Gus έχει κάνει ρεμίξ για διάφορους καλλιτέχνες (Cut Copy, Sandro Perri, Eric Copeland, YACHT, Sinkane, Little Boots), και έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπαίθριες Κινηματογραφικές Προβολές στο ΚΠΙΣΝ – 22 Ιουλίου στις 21.00
Park Your Cinema: Χάρβεϊ / Harvey (1950)
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.
Οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Χάρβεϊ / Harvey (1950)
Σκηνοθεσία: Henry Koster
Ένας δίμετρος… λαγός είναι ο καλύτερος φίλος του μεσήλικα κι εργένη Elwood P. Dowd. Το σόι του τελευταίου δεν προβληματίζεται τόσο, αρκεί να μην τους κάνει χαλάστρα στον κοινωνικό τους κύκλο, συστήνοντας στους πάντες τον «αόρατο» Harvey. Η κατάληξη σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα θα τους οδηγήσει σε μια σειρά σπαρταριστών παρεξηγήσεων.
Η ομώνυμη θεατρική επιτυχία που έγραψε η Mary Coyle Chase διασκευάζεται ευρηματικά, σε αυτή την αξιαγάπητη και αρκετά σουρεαλιστική για την εποχή κωμωδία, στην οποία ο James Stewart δίνει ρεσιτάλ, αλλά την παράσταση κλέβει η Josephine Hull (Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου) που ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στο νορμάλ και τη λόξα.

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

*H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τον κύκλο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, ΕΔΩ.
Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα.

Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:
Τηλ: 216 8091001/002/003
Email: visitorscenter@snfcc.org.
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024