Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: X-Men και αποκαλύψεις

Οι ταινίες της εβδομάδας: X-Men και αποκαλύψεις

...

Αγγελική Στελλάκη

Επτά ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Λίγοι ακόμη υπερήρωες στο «X-Men: Απόκαλιψ», ατμόσφαιρα στο ισπανικό θρίλερ «Το Σώμα» και δραματική ένταση στη «Μελβούρνη». Οι δύο τελευταίες είναι και οι ταινίες που ξεχωρίζουν. Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλεται το δεύτερο μέρος των «Ανυπόφορων Γειτόνων» με Σεθ Ρόγκεν και Ζακ Έφρον, η γαλλική κωμωδία «Όλοι οι Καλοί Χωράνε», το μελοδραματικό «Πατέρας και Κόρη», καθώς και το ντοκιμαντέρ «Projekt A».

X-Men: Απόκαλιψ

(2,5/5)

Ο καθηγητής Χ συνεχίζει την προσπάθεια να διδάξει και να φροντίσει τα παιδιά – μεταλλαγμένους, την ώρα που ο Έρικ Λέσνερ (γνωστός ως Μαγκνίτο) προσπαθεί να ζήσει μία ήρεμη ζωή στην Πολωνία. Ένας αρχαίος μεταλλαγμένος θα ζωντανέψει και θα θελήσει την αναγέννηση του κόσμου μέσα από την αποκάλυψη. Η συνέχεια των X-Men είναι φιλόδοξη και τουλάχιστον στην αρχή θα θυμίσει την πρώτη – πρώτη ταινία των X-Men (σε αυτό το σίκουελ συναντάμε σε νεότερη ηλικία τους Στορμ, Τζιν Γκρέι και Σάικλοψ), ωστόσο βαραίνει υπερβολικά από τα εφέ που μοιάζουν να είναι βγαλμένα κατευθείαν από βιντεοπαιχνίδι, την αποσπασματική δράση που δεν επιτρέπει στους χαρακτήρες να ανθίσουν στην οθόνη και μία έντονη αίσθηση «βιασύνης» για τα όσα σημαντικά συμβαίνουν στην οθόνη. Όπως λένε και τα πιτσιρίκια βγαίνοντας από την αίθουσα έχοντας μόλις δει το Return of the Jedi: «Το τρίτο είναι πάντα το χειρότερο». Εάν αναφέρονταν στο Last Stand ή σε αυτό εδώ (τρίτη ταινία της δεύτερης τριλογίας κανείς δεν ξέρει). Η ταινία προβάλλεται και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς ΜακΆβοϊ, Τζένιφερ Λόρενς, Μάικλ Φασμπέντερ, Όσκαρ Άιζακ, Νίκολας Χουλτ

Μελβούρνη

(3,5/5)

Ζευγάρι στο Ιράν ετοιμάζεται για το ταξίδι του στη Μελβούρνη. Εν μέσω ετοιμασιών, καλείται να κρατήσει για λίγες ώρες ένα μωρό. Ωστόσο, σύντομα διαπιστώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το μωρό. Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Ιρανός Νίμα Τζαβίντι χτίζει μία ταινία που κινείται ανάμεσα σε ταινία αγωνίας και σε δράμα. Η ταινία εκτυλίσσεται στον χώρο ενός σπιτιού και ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αποδώσει την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και την ένταση που δημιουργείται στο ζευγάρι. Θα σας θυμίσει αρκετά το «Ένας Χωρισμός» του Ασγκάρ Φαραντί -και στις δύο ταινίες πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Παϊμάν Μααντί. Η ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και οι μετρημένες ερμηνείες μετατρέπουν την ταινία σε μία ενδιαφέρουσα πρόταση.

Σκηνοθεσία: Νίμα Τζαβίντι
Πρωταγωνιστούν: Παϊμάν Μααντί, Νεγκάρ Τζαβαχεριάν, Μάνι Χαλίλι




Το Σώμα

(3,5/5)

Το πτώμα μιας γυναίκας εξαφανίζεται από το νεκροτομείο όπου βρίσκεται. Ο σύζυγός της και το προσωπικό του νεκροτομείου το αναζητούν στη διάρκεια μιας νύχτας γεμάτης ένταση, την ώρα που διάφορα «σημάδια» έρχονται στο φως και απειλούν την ψυχική ηρεμία του συζύγου. Ατμοσφαιρικό θρίλερ με εξαιρετική φωτογραφία που κρατά τον θεατή σε αγωνία, εκμεταλλεύεται τα πιο απλά υλικά και χωρίς «κακοφωνίες» καταφέρνει να ξεχωρίσει από τα αδιάφορα θρίλερ που συνήθως προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Να σημειωθεί ότι η ταινία καθυστέρησε να έρθει στις ελληνικές αίθουσες (είναι του 2012).

Σκηνοθεσία: Οριόλ Πάουλο
Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Ρουέδα, Χοσέ Κορονάδο, Ούγο Σίλβα, Άουρα Γαρρίδο

Ανυπόφοροι Γείτονες 2

(2/5)

Το ζευγάρι που γνωρίσαμε στους πρώτους Ανυπόφορους Γείτονες (Σεθ Ρόγκεν – Ρόουζ Μπερν) επιστρέφει και έχει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη άλλης μίας αδελφότητας (κοριτσιών αυτή τη φορά) που μένουν δίπλα στο σπίτι τους. Κι ενώ αρχικά ο άλλοτε εχθρός (Ζακ Έφρον) θα θελήσει να βοηθήσει τα κορίτσια, στη συνέχεια θα συμμαχήσει με τους παλιούς του αντιπάλους. Το σίκουελ παραμένει αρκετά διασκεδαστικό, μια ένοχη απόλαυση που πολλοί θεατές θα δουν και θα ξεχάσουν. Το σκατολογικό χιούμορ επιμένει -αλλά εδώ κάπως περιορίζεται-, ενώ το καλύτερο στοιχείο της ταινίας παραμένει η σχέση των ατζαμήδων Ρόγκεν και Μπερν.

Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ
Πρωταγωνιστούν: Σεθ Ρόγκεν, Ρόουζ Μπερν, Ζακ Έφρον, Κλόι Γκρέις Μόρετζ

Όλοι οι Καλοί Χωράνε

(1,5/5)

Στη διάρκεια ενός βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφασίζει με νόμο να υποχρεώσει τους Γάλλους πολίτες να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους συμπολίτες τους που είναι άνεργοι. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Μεγάλη Συγκατοίκηση», η οποία προκαλεί πανικό στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Κωμωδία παρεξηγήσεων και κοινωνικής ευαισθησίας, η οποία δεν είναι και τόσο… αστεία από την Αλεξάντρα Λεκλέρ. Αν και η θεματική της είναι ενδιαφέρουσα, η ταινία μένει μόνο επιφανειακά στο ζήτημα, ενώ της λείπει η απαραίτητη ένταση.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρα Λεκλέρ
Πρωταγωνιστούν: Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετόν, Μισέλ Βιγερμόζ, Ζοσιάν Μπαλασκό

Πατέρας και Κόρη

(1/5)

Η Κέιτι είναι μία νεαρή κοπέλα που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της. Η νεαρή δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα τραύματα του παρελθόντος, τα οποία ξεκίνησαν όταν ο πατέρας της, Τζέικ, έχασε τη σύζυγό του. Η συναισθηματική του κατάρρευση θα προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Μελοδραματική απεικόνιση ερωτικών και οικογενειακών δεσμών, που δεν είναι αντάξια του ταλέντου του Ράσελ Κρόου και παραπέμπει περισσότερο σε τηλεοπτικό μεσημεριανό σίριαλ.

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Μουτσίνο
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πολ




Projekt A

Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και στην κολεκτίβα Kartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική Ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT)αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC), οι δημιουργοί της ταινίας παρουσιάζουν μια κοινωνία όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο επιθυμούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απόλυτης ισότητας, έναν κόσμο όπου κανένας δεν θα εκμεταλλεύεται την πληροφορία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γη ή τους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Σεχούμπερ, Μόριτς Σπρίνγκερ

Επίσης, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος πραγματοποιείται το αφιέρωμα «Ταυτότητες, Μετακινήσεις, Σύνορα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024