Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πέντε ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες

Οι πέντε ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες

Mια από τις πολυαναμενόμενες εγχώριες παραγωγές παίρνει το δρόμο της προς τις κινηματογραφικές αίθουσες λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Mια από τις πολυαναμενόμενες εγχώριες παραγωγές παίρνει το δρόμο της προς τις κινηματογραφικές αίθουσες λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ο λόγος για τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που συγκεντρώνει ένα πλούσιο καστ ελλήνων και ξένων ηθοποιών και έχει τίτλο Ένας άλλος κόσμος. Επιπλέον, το κινηματογραφικό σκηνικό της εβδομάδας 17-23/12 συμπληρώνεται από το πολλά υποσχόμενο animation της Pixar, Ο Καλόσαυρος, καθώς και με ταινίες για απαιτητικούς σινεφίλ όπως οι: Με το κεφάλι ψηλά, Ο Ηλίθιος και Ο Διαιτητής.


Ένας άλλος κόσμος
Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες με ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Η ταινία αφηγείται τρεις ερωτικές ιστορίες που εκτυλίσσονται κάτω από το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Τρεις γενιές Ελλήνων ερωτεύονται ξένους πολίτες. Ανάμεσά τους, ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο»). Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη.


Ο Καλόσαυρος
Τι θα συνέβαινε αν εκατομμύρια χρόνια πριν ο αστεροειδής που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη, άλλαζε πορεία και περνούσε ξυστά επιτρέποντας στους τεράστιους δεινόσαυρους να συνεχίσουν τη ζωή τους; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο η Pixar θα μπορούσε να απαντήσει… Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Άρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Άρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.


Με το κεφάλι ψηλά
Έχοντας εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του σε ηλικία 6 ετών, ο Μάλονι βρίσκεται συχνά πυκνά στα δικαστήρια ανηλίκων. Η Φλόρενς, δικαστικός ανηλίκων που πλησιάζει στη συνταξιοδότηση και ο Γιαν, σύμβουλος ανηλίκων που και ο ίδιος πέρασε πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, αναλαμβάνουν την επιτήρηση του σε μια κοινή προσπάθεια να τον σώσουν. Όταν η συμπεριφορά του χειροτερεύει, ο Μάλονι, θα οδηγηθεί σε ένα αυστηρότερο εκπαιδευτικό κέντρο, όπου εκεί θα συναντήσει την Τες, μια πολύ ιδιαίτερη νεαρή κοπέλα που θα του δείξει ότι υπάρχουν λόγοι για να ελπίζει για το αύριο.


Ο Ηλίθιος
Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιούρι Μπίκοφ αποτελεί ένα σκληρό δράμα με πολιτικές αιχμές, παρουσιάζοντας τον άνισο αγώνα ενός ιδεαλιστή απλού ανθρώπου ενάντια σε ένα βαθιά διεφθαρμένο σύστημα. Ένας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ένα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.


Ο Διαιτητής (2013)
Με εκθαμβωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία και μια εικονοκλαστική σκηνοθεσία, γεμάτη βιβλικές αναφορές και απροσδόκητες γουέστερν επιρροές, μια διαχρονική ιστορία για τη στρογγυλή θεά, τον έρωτα και το πεπρωμένο, στην καλύτερη παράδοση της ιταλικής κωμωδίας. Η Ατλέτικο Παραμπίλε είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα στο χειρότερο παράρτημα της Ιταλίας: την τρίτη κατηγορία της Σαρδηνίας. Οι παίκτες της είναι ατάλαντοι, υπέρβαροι ή ανήλικοι και ο προπονητής τους τυφλός! Ελάχιστοι παρακολουθούν τους αγώνες τους, με τις κατσίκες συχνά να υπερτερούν των θεατών στις κερκίδες. Όμως η τύχη της ομάδας μοιάζει να αλλάζει με την επιστροφή ενός νεαρού ντόπιου παίκτη που επαναπατρίζεται έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια στα γήπεδα της Αργεντινής. Καθώς η ομάδα αρχίζει να κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο, ακόμα και οι πρωταθλητές της κατηγορίας και μεγαλύτεροί εχθροί τους, Μόντεκράστου, αρχίζουν να ανησυχούν. Και η μοίρα θέλει τον μεγάλο τους αγώνα να τελείται υπό τη διαιτησία του Κρουσιάνι, ενός αστέρα που κατέληξε ανάμεσα στους τελευταίους των τελευταίων όταν ένα σκάνδαλο διαφθοράς τερμάτισε άδοξα τη διεθνή του καριέρα.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 17-23/12

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024