Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες

Ο Αύγουστος κάνει μια εντυπωσιακή έξοδο φέρνοντας στις ελληνικές αίθουσες -μεταξύ άλλων- την πέμπτη Επικίνδυνη Αποστολή του Τομ Κρουζ, την επιστροφή του Γούντι Άλεν στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ενός Παράλογου Ανθρώπου, αλλά και επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ένα επεισοδιακό, ελληνικό καλοκαίρι φθάνει στο τέλος του με τα αστικά κέντρα να υποδέχονται πίσω όσους αναζήτησαν λίγη ανάπαυλα έξω από τα «τείχη» της πόλης και τους σινεφίλ να ανατρέχουν στο πρόγραμμα των νέων κινηματογραφικών ταινιών για να παρατείνουν λίγο ακόμα την απόδρασή τους μέσα από τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Έτσι, ο Αύγουστος κάνει μια εντυπωσιακή έξοδο φέρνοντας στις ελληνικές αίθουσες τη νέα Επικίνδυνη Αποστολή του Τομ Κρουζ, την επιστροφή του Γούντι Άλεν στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ενός Παράλογου Ανθρώπου, τις επανεκδόσεις των κλασικών αριστουργημάτων Έρωτας το απόγευμα και Ένας αμερικάνος φίλος, αλλά και την παιδική ταινία Barbie: H Πριγκίπισσα & Η Ροκ Σταρ για τα μικρά «αστέρια» της ζωής σας.

Ας δούμε αναλυτικά τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 27 Αυγούστου:


Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος
Ο Ίθαν Χαντ, Τομ Κρουζ, επιστρέφει σε εξαιρετική φόρμα για να αναλάβει την πέμπτη κινηματογραφική επικίνδυνη αποστολή του. Οι θιασώτες της περιπέτειας θα απολαύσουν μοναδικές σκηνές δράσης, θεαματικές εκρήξεις, ανθρωποκυνηγητά αέρος (Α400 αεροσκάφος), νερού (υποβρύχιες εγκαταστάσεις) κι εδάφους (καταδιώξεις στους δρόμους του Λονδίνου και του Μαρόκο) καθώς ο Ίθαν Χαντ θα προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μία σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων.


Παράλογος άνθρωπος
Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με το δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο Χοακίν Φίνιξ και Έμμα Στόουν, και τον γεμάτο ανατροπές και φιλοσοφικές αναζητήσεις Παράλογο Άνθρωπο, μια δροσερή ιστορία με το χαρακτηριστικό φιλοσοφικό και αυτοσαρκαστικό χιούμορ του. Σε μία μικρή κολεγιακή πόλη, ένας καθηγητής φιλοσοφίας που περνά μια υπαρξιακή κρίση, βρίσκει νέο νόημα στη ζωή του όταν ξεκινά μια ερωτική σχέση με μία από τις φοιτήτριές του…


Το μαύρο άλογο
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, η ταινία μας μιλά για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του. Ο Genesis πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυϊα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Η ταινία έχει ήδη τιμηθεί με 22 βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ και 36 υποψηφιότητες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι παίρνει, σχεδόν σε όλα τα Φεστιβάλ που προβάλλεται, το Βραβείο του κοινού.


Barbie: H Πριγκίπισσα & Η Ροκ Σταρ
Τραγούδι και χορός μέχρι τελικής πτώσεως. Σε αυτό το ξέφρενο μιούζικαλ η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών, Barbie, πρωταγωνιστεί ως μοντέρνα Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ που, ξαφνικά, βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται, όταν αλλάζει θέση με την Έρικα, μια διάσημη τραγουδίστρια. Οι δύο αυτοί τελείως διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται όταν, μετά από ένα μπέρδεμα, η Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ καταλήγει στην Ποπ Κατασκήνωση και η Έρικα στη Βασιλική. Κι ενώ οι αρχηγοί των δύο ανταγωνιστικών κατασκηνώσεων προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση, τόσο η Κόρτνεϊ όσο και η Έρικα μαθαίνουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και να αποκτούν νέους, απρόσμενους φίλους.


Έρωτας το απόγευμα (1957)
Η ρομαντική κομεντί του πολυβραβευμένου Μπίλι Γουάιλντερ με την Όντρεϊ Χέπμπορν και τον Γκάρι Κούπερ επανακυκλοφορεί. Στο Παρίσι της δεκαετίας του ’50, μια νεαρή κοπέλα, κόρη ενός ιδιωτικού ερευνητή, προσπαθεί να ξεμπλέξει από ένα ερωτικό μπέρδεμα έναν εκατομμυριούχο πλεϊμπόι που παρακολουθεί ο πατέρας της, με αποτέλεσμα να τον ερωτευθεί και να του παρουσιαστεί με διαφορετική προσωπικότητα για να τον σαγηνεύσει.


Ένας αμερικάνος φίλος (1977)
Σε αποκατεστημένη έκδοση. Το φιλμ του Βιμ Βέντερς αποτελεί διασκευή του βιβλίου Το παιχνίδι του κυρίου Ρίπλεϊ της Πατρίσια Χάισμιθ. Σε αυτό το γκανγκστερικό θρίλερ, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Βέντερς αποδεικνύει τη μεγάλη του αγάπη για τον αμερικανικό κινηματογράφο. Όταν ο Αμερικάνος τυχοδιώκτης, Τομ Ρίπλεϊ, μαθαίνει ότι ο κορνιζοποιός Τζόναθαν Ζίμερμαν πάσχει από ανίατη ασθένεια πείθει τον Μάινοτ, έναν άνθρωπο του υποκόσμου να τον προσλάβει σαν πληρωμένο δολοφόνο. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφέρει ικανοποιητικά κέρδη στον Τζόναθαν, ώστε να αφήσει κάτι στη γυναίκα του και το παιδί τους. Τι έχει να χάσει αφού πρόκειται να πεθάνει ούτως ή άλλως;

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 27/8-2/9

Δείτε περισσότερα για τις Νέες Ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024