Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φεράντε για Γουάινσταϊν: Οι υπερβολές βλάπτουν τις δίκαιες αιτίες

Φεράντε για Γουάινσταϊν: Οι υπερβολές βλάπτουν τις δίκαιες αιτίες

...

Η ιστορία της Λίλα και της Λένα έχει κλείσει. Η δημιουργός τους, η ιταλίδα συγγραφέας της «Τετραλογίας της Νάπολης» Ελενα Φεράντε το δήλωσε στη μοναδική της συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στο «Nouvel Observateur».

Όπως αναφέρει στα Νέα η δημιουργός – φάντασμα της εκδοτικής επιτυχίας με υπόβαθρο την ιστορία της Ιταλίας και μια συνοικία της Νάπολης, μίλησε στο γαλλικό έντυπο για τις ηρωίδες της και τη φιλία τους, για τη θέση της γυναίκας την εποχή του Γουάινστιν, αλλά και τα δικά της λογοτεχνικά πρότυπα. Παρά όμως τις προσπάθειες του δημοσιογράφου να αποσπάσει με τις ερωτήσεις του κάποια στοιχεία προσωπικά, που θα σχημάτιζαν το προφίλ αυτής της μυστηριώδους συγγραφέα, η Ελενα Φεράντε διέφυγε και πάλι παραμένοντας άγνωστη ανάμεσα στα εκατομμύρια των αναγνωστών της.

Για την υπόθεση Γουάινστιν: «Πιστεύω ότι η υπόθεση Γουάινστιν φώτισε αυτό που πάντα ήξεραν οι γυναίκες και λίγο έως πολύ αποσιωπούσαν. Οτι ακόμη και στη Δύση η πατριαρχική κυριαρχία εξακολουθεί να είναι βαθιά αγκιστρωμένη ώστε να τη βιώνουμε όλοι στις πιο ποικίλες μορφές της. Εξαιτίας της υποφέρουν την ταπείνωση της ύπαρξής τους το βουβό θύμα, ο φοβισμένος συνεργός ή η σιωπηλή επαναστάτρια, επειδή αντί να κατηγορήσουμε τους βιαστές προσβάλλουμε τα θύματα.

Παραδόξως, δεν βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ των γυναικών της Νάπολης για τις οποίες γράφω και των ηθοποιών του Χόλιγουντ ή των καλλιεργημένων και εκλεπτυσμένων γυναικών που εργάζονται στα υψηλότερα επίπεδα του κοινωνικοοικονομικού μας συστήματος. Το να σηκώσουν ανάστημα λέγοντας #MeΤοo μου φαίνεται καλό, αλλά μόνο αν κρατήσουμε την αίσθηση του μέτρου: οι υπερβολές βλάπτουν τις δίκαιες αιτίες».

in.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024