Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nicci French: Στην Αθήνα γράψαμε τις τελευταίες λέξεις για το 7ο βιβλίο της σειράς «Blue Monday»

Nicci French: Στην Αθήνα γράψαμε τις τελευταίες λέξεις για το 7ο βιβλίο της σειράς «Blue Monday»

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Τις προηγούμενες ημέρες το συγγραφικό ζεύγος της επιτυχημένης σειράς Blue Monday, Nicci French βρέθηκε στη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση των εκδόσεων Διόπτρα, του εκδοτικού οίκου που κυκλοφορεί τα βιβλία τους στη χώρα μας. Tο in.gr είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους δυο βρετανούς συγγραφείς και να μιλήσει μαζί τους.

Η Nicci Gerrard και ο Sean French μίλησαν στην κάμερα του in.gr για την πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς των βιβλίων τους, την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν, για τον τρόπο που γράφουν τα βιβλία τους, ενώ μας αποκάλυψαν και το γεγονός ότι μόλις τέλειωσαν τη συγγραφή του έβδομου και προ-τελευταίου βιβλίου της σειράς, γράφοντας τις τελευταίες γραμμές του στην Αθήνα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι, αν και επτά ημέρες της εβδομάδας, ο συνολικός αριθμός των βιβλίων της σειράς Blue Monday θα είναι οκτώ, οπότε και θα μάθουμε τι θα απογίνει η Φρίντα Κλάιν.

«Με δεδομένο ότι όλοι οι τίτλοι της σειράς αναφέρονται σε κάποια ημέρα της εβδομάδας, όλοι θεωρούν ότι η σειρά θα αποτελείται από επτά βιβλία. Ωστόσο θεωρήσαμε, ήδη από την αρχή, ότι κάτι τέτοιο θα ήταν βαρετό και απολύτως προβλέψιμο. Έτσι αποφασίσαμε ότι θα έχουμε επτά ημέρες και στη συνέχεια μία ακόμα επιπλέον ημέρα. Έτσι η σειρά θα αποτελείται από οκτώ βιβλία.

»Πλέον, ή μάλλον για την ακρίβεια χθες, εδώ στην Αθήνα, γράψαμε τις τελευταίες λέξεις για την Κυριακή, το έβδομο βιβλίο της σειράς το οποίο αντιστοιχεί στην έβδομη ημέρα ωστόσο υπάρχει μια ακόμα μυστηριώδης μέρα που θα προστεθεί. Έχουμε ολοκληρώσει την Κυριακή και μπορεί ακόμα να μην το έχουμε γράψει αλλά θα υπάρξει και όγδοο βιβλίο.

»Σε αυτό θα ειπωθεί και η ιστορία της Φρίντα. Τα στοιχεία που παρουσιάσαμε με το πρώτο βιβλίο, Blue Monday και η δράση που άρχισε να ξετυλίγεται σε αυτό θα βρουν τη λύση τους και θα κορυφωθούν στο όγδοο βιβλίο.

»Έχουμε στη διάθεσή μας ακόμα έναν ολόκληρο χρόνο να ζήσουμε με την Φρίντα, να ζήσουμε και να εξερευνήσουμε τον κόσμο μέσα από το βλέμμα της. Μετά από αυτό η ιστορία της θα τελειώσει.

»Οι χαρακτήρες γίνονται κάτι σαν οικογένεια για μας, καθώς είναι σαν ζούμε μαζί τους για πολύ καιρό. Ειδικά η Φρίντα Κλάιν αποτελεί μέρος της ζωής μας εδώ και δέκα χρόνια. Θα είναι λοιπόν λίγο παράξενη αίσθηση να δώσουμε ένα τέλος στην ιστορία της και να την αποχωριστούμε», σημειώνουν στο in.gr οι δυο συγγραφείς.

  • Ποια τα κοινά στοιχεία του χαρακτήρα τους με εκείνον της Φρίντα Κλάιν;

«Δεν είμαστε όπως η Φρίντα για όλους τους προφανείς λόγους, αλλά θεωρώ ότι ουσιαστικά αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο κατά τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα η Φρίντα, ως ψυχοθεραπεύτρια, δεν πιστεύει πραγματικά στην ευτυχία. Αυτό που πιστεύει είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους, ότι είναι ελεύθεροι και η αλήθεια είναι ότι πέρα από κάθε ευτυχία και αυτοπραγμάτωση, αυτό που έχουμε είναι ο εαυτός μας και σε αυτόν πρέπει να βασιζόμαστε. Και νομίζω ότι και οι δύο μας συμμεριζόμαστε απολύτως αυτήν την άποψη της ηρωίδας μας».

  • Ποιο είναι το πιο επίπονο στάδιο κατά τη διάρκεια της συγγραφής;

Nicci: «Θεωρώ ότι το πιο επίπονο στάδιο της διαδικασίας γραφής είναι το τέλος ενός βιβλίου και το να αποδεχτείς ότι τελείωσε. Εν μέρει επειδή μαζί με το βιβλίο γράφεις τον επίλογο σε έναν ολόκληρο κόσμο και εν μέρει επειδή ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να το ξανακάνεις. Κάθε βιβλίο είναι σαν ένα ταξίδι που στο τέλος του δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς, «θα μπορέσω να το ξανακάνω; Θα μπορέσω να κάνω και πάλι ένα τόσο μακρύ ταξίδι;»».

Sean: «Η αλήθεια είναι ότι θα διαφωνήσω λίγο, και θα πω για κάτι που έχουμε συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που θέλουν να γίνουν συγγραφείς: για μένα το πρόβλημα είναι η αρχή. Η στιγμή που βρίσκεσαι μπροστά σε μια λευκή σελίδα ή σε μια άδεια οθόνη. Διότι μπορεί να έχεις πολλές ιδέες και μπορείς να σχεδιάσεις την πλοκή, να κάνεις έρευνα αλλά εκείνη τη στιγμή που βρίσκεσαι στην θέση να ξεκινήσεις την επίπονη διαδικασία να βάζεις σε λέξεις την ιστορία σου, είναι για εμένα κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Σχεδόν πρέπει να εξαναγκάσεις τον εαυτό σου να ξεκινήσει. Και υπάρχει πάντα μέσα σου ένας πειρασμός να το αναβάλλεις για μία ακόμα ημέρα, για έναν ακόμα μήνα. Ωστόσο θα υπάρξει εκείνο το σημείο που πρέπει να γράψεις αυτές τις πρώτες λέξεις».

  • Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο από τη σειρά Blue Monday;

Nicci: «Οι άνθρωποι λένε ότι τα βιβλία είναι σαν τα παιδιά, ωστόσο αυτό δεν αντικατοπτρίζει την απόλυτη αλήθεια. Είναι αλήθεια μόνο αν μπεις στη διαδικασία να επιλέξεις το αγαπημένο σου βιβλίο καθώς θεωρείς σαν μια τρομακτική πράξη προδοσίας το να επιλέξεις ένα βιβλίο σου σε σχέση με ένα άλλο. Αν ωστόσο έπρεπε να μπω στη διαδικασία να επιλέξω το αγαπημένο μου βιβλίο θα έλεγα ότι είναι αυτό που δεν έχει γραφτεί ακόμα, γιατί όταν ξεκινάς να γράφεις ένα καινούριο βιβλίο στο μυαλό σου είναι τέλειο».

Sean: «Εγώ νομίζω ότι θα μπω στη διαδικασία να επιλέξω και εδώ βλέπετε πόσο διαφωνούμε μεταξύ μας. Εγώ θα διάλεγα το πρώτο βιβλίο της σειράς, Blue Monday, καθώς ήταν σαν να ξεκινούσαμε από την αρχή ως συγγραφείς με δεδομένο ότι στο παρελθόν δεν είχαμε ποτέ επιχειρήσει να γράψουμε μια σειρά βιβλίων. Τότε ξεκινούσαμε να γνωρίζουμε το χαρακτήρα της Φρίντα με την οποία θα περνούσαμε πάρα πολύ καιρό μαζί. Έχω μια παράξενη αίσθηση για αυτήν. Σαν να την είχαμε συναντήσει αργά την νύχτα να περπατάει στους δρόμους του Λονδίνου και αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι είδους χαρακτήρα είναι, ποια πραγματικά είναι η προσωπικότητά της; Αυτή είναι η προσωπική μου αίσθηση για εκείνο το πρώτο βιβλίο».

Πόσο εύκολο είναι οι ίδιοι να αποχαιρετήσουν την ηρωίδα τους, τι θα σκεφτόταν για εκείνους η Φρίντα, τι θα κάνουν μετά και τη συγγραφή του όγδοου και τελευταίου βιβλίου της σειράς; Οι Nicci French μας δίνουν τις απαντήσεις στο βίντεο παραπάνω.

Λίγα λόγια για τους Nicci French
Το όνοµα Nicci French είναι ψευδώνυµο για το συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. Δεν είναι ζευγάρι µόνο στη συγγραφή, αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεµένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν πολλά µυθιστορήµατα που έγιναν επιτυχίες µε την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, The Red Room, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit κ.ά.

Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί η σειρά µυθιστορηµάτων αγωνίας Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη, Οργισµένη Παρασκευή, µε πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν, καθώς και το ψυχολογικό θρίλερ Επιστροφή από το σκοτάδι.

  • Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το café L’arrêt du temps, Βασ. Αλεξάνδρου 5-7, Αθήνα

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024