Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Γιανναράς: «Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κοινωνικό όραμα»

Χρήστος Γιανναράς: «Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κοινωνικό όραμα»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Αρχαία ελληνικά από το Δημοτικό, καλύτερα Λύκεια και αλλαγή του συστήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση πρότεινε ο Χρήστος Γιανναράς με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Τόπος του ανοίκειου τρόπου, η Ελλάδα του 2014» στον Ιανό. Σχολιάζοντας την πολιτική Τσίπρα, μίλησε για μια «κυβέρνηση που δεν φαίνεται να έχει κοινωνικό όραμα», κατέκρινε την […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Αρχαία ελληνικά από το Δημοτικό, καλύτερα Λύκεια και αλλαγή του συστήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση πρότεινε ο Χρήστος Γιανναράς με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Τόπος του ανοίκειου τρόπου, η Ελλάδα του 2014» στον Ιανό.

Σχολιάζοντας την πολιτική Τσίπρα, μίλησε για μια «κυβέρνηση που δεν φαίνεται να έχει κοινωνικό όραμα», κατέκρινε την επιλογή του πρωθυπουργού να διορίσει τον Αριστείδη Μπαλτά ως υπουργό Παιδείας, και αναφέρθηκε στον «πρωτογονισμό» της Ελλάδας.

Έκανε λόγο για «καταστροφή σε όλα τα επίπεδα». Για οικονομική καταστροφή, διάλυση του κρατικού μηχανισμού και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

«Δεν νοείται καμία χώρα να βάζει υποθήκη την εθνική της περιουσία. Οι υπαίτιοι είναι οι πολιτικοί οι οποίοι προχώρησαν στον υπερδανεισμό της χώρας γνωρίζοντας ότι υπάρχουν όρια στο δανεισμό. Όταν υπερβούμε αυτά τα όρια οι συνέπειες είναι αμείλικτες. Στην περίπτωση της Ελλάδας εμφανίζεται το κίνητρο του υπερδανεισμού. Δεν ήταν για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί η χώρα, αλλά να συντηρηθεί το πελατειακό κράτος των κομμάτων», δήλωσε ο Χρήστος Γιανναράς.

Προχωρώντας το συλλογισμό του, πρότεινε «να οδηγηθούμε από το γήπεδο που μας έχουν υποχρεώσει να παίζουμε σε κάποιο άλλο. Οι λύσεις σε τέτοιες κρίσεις γεννώνται, δεν είναι συνταγές».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο παρουσίασης του πρωτογενούς πλεονάσματος από κυβερνήσεις, σημείωσε: «Μέσα στο παιχνίδι της πολιτικής εφευρίσκονται τεχνάσματα, ένα κόκαλο για να γλείφουμε όπως είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Κάθε τόσο εμφανίζεται μια τέτοια επαγγελία που είναι προσβολή για τη νοημοσύνη μας. Τα πάντα τα περιμένουμε από ένα εξοντωτικό πρόγραμμα. Να αρχίσουμε να παίζουμε σε άλλο γήπεδο».

Συνεχίζοντας, πρότεινε καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση. «Δεν θα στοίχιζε τίποτα περισσότερο στον προϋπολογισμό της χώρας να αποκτήσει η Ελλάδα καλύτερα Λύκεια, και υψηλότερου επιπέδου θεωρητικές σχολές μαθηματικών».

Μίλησε ακόμη για την προοπτική εκμάθησης αρχαίων ελληνικών από το Δημοτικό, υπό τη μορφή παιχνιδιού.

Αναφερόμενος στο ρόλο του πολιτικού πρότεινε «να αλλάξει το σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να κινηθεί στο ελβετικό πρότυπο , να εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα διοικητικής αποκέντρωσης»

»Η μονοεδρική περιφέρεια είναι ένας τρόπος για να σωθούμε από το πελατειακό κράτος. Η οικονομία δεν λειτουργεί για τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως και η πολιτική που έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία», συνέχισε.

Σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Τσίπρα μίλησε για τη θετική εκείνη κίνηση να «πάρει στην κυβέρνησή του 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα». Με αρνητική ματιά είδε, όμως, το διορισμό του Αριστείδη Μπαλτά ως υπουργού Παιδείας. «Η κυβέρνηση παρόλο που θέλει να είναι αριστερή δεν έχει κανένα κοινωνικό όραμα και είναι απολύτως διαχειριστική», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γιγάντωση της επιθετικότητας του Ισλάμ. «Ο δυτικός πολιτισμός κάνει ευεπίφορο τον πληθυσμό προς το Ισλάμ. Το Charlie Hebdo είναι σύμβολο μηδενισμού, σατιρίζουν τα πάντα. Και ο επιθετικός μηδενισμός γεννά τη διολίσθηση σε μια τυφλή θρησκεία, χωρίς μεταφυσική», σημείωσε.

entertainment.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024