Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε από τη ζωή η γυναίκα του ζευγαριού στη θρυλική φωτογραφία του Γούντστοκ

Έφυγε από τη ζωή η γυναίκα του ζευγαριού στη θρυλική φωτογραφία του Γούντστοκ

Η Bobbi Kelly, η οποία εμφανιζόταν στην εμβληματική φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του άλμπουμ Woodstock, πέθανε το Σάββατο, σύμφωνα με τον σύζυγό της.

«Με περισσή θλίψη ανακοινώνω στην οικογένεια και τους φίλους μου στο FB, ότι μετά από 54 χρόνια κοινής ζωής, πέθανε η όμορφη σύζυγός μου, Bobbi, χθες το βράδυ, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της» έγραψε το Σάββατο ο Nick Ercoline στο Facebook.

«Έζησε καλά τη ζωή της και έφυγε από αυτόν τον κόσμο σε ένα πολύ καλύτερο μέρος. Αν την γνωρίζατε, την αγαπούσατε. Έζησε σύμφωνα με το ρητό της, ‘Να είσαι ευγενικός’».

«Δεν της άξιζε ο εφιάλτης του περασμένου έτους, αλλά δεν υποφέρει πια από τον σωματικό πόνο και αυτό μας παρηγορεί», έγραψε.

Ο Nick Ercoline και η Bobbi Kelly ήταν 20 ετών αγαπημένοι όταν ο φωτογράφος Burke Uzzle τράβηξε μια φωτογραφία του ζευγαριού να κρατά ο ένας τον άλλον τυλιγμένο σε μια κουβέρτα στο τριήμερο φεστιβάλ του Γούντστοκ, το καξουστό μουσικό φεστιβάλ που προσέλκυσε πάνω από 400.000 άτομα και που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει για τρεις ημέρες σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στη Νέα Υόρκη (πολιτεία), από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου του 1969, αλλά τελικά κράτησε τέσσερις ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκε στις 18 Αυγούστου.

Πίσω από ένα ζευγάρι χοντρά κίτρινα γυαλιά ηλίου, η Bobbi κοιτάζει προς την κάμερα.

Η φωτογραφία έγινε το εξώφυλλο του βιβλίου του 1970 «Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More» – ένα τριπλό LP βινυλίου τον Μάιο του 1970 που συνόδευε μια συναυλιακή ταινία του φεστιβάλ.

Δείτε το βίντεο με τη ζωή τους

Με τα πόδια

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1969, ενώ ο Nick ήταν μπάρμαν στο Dino’s Bar and Grill στο Middletown της Νέας Υόρκης, δήλωσαν η Bobbi και ο Nick στην εφημερίδα The Post το 2019.

Άρχισαν να βγαίνουν τον Μάιο – λίγους μήνες πριν από το Woodstock, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου.

Αφού πήραν την τελευταία στιγμή την απόφαση να πάνε στο φεστιβάλ, μάζεψαν το Chevrolet Impala station wagon του 1965, το οποίο τελικά εγκατέλειψαν περίπου τέσσερα ή πέντε μίλια από τον χώρο της συναυλίας.

Καθώς περπατούσαν το υπόλοιπο της διαδρομής, η Bobbi βρήκε την κουβέρτα.

«Καθώς μπαίναμε μέσα, πήρα την κουβέρτα γιατί σκέφτηκα ότι χρειαζόμασταν κάτι για να καθίσουμε», είπε η Bobbi. «Ήταν απλώς πεταμένη, οπότε την άρπαξα και από εκεί προήλθε η ροζ κουβέρτα».

Βρήκαν ένα σημείο στην κορυφή ενός λόφου, όπου ο Uzzle φωτογράφισε το ζευγάρι.

«Από την πλαγιά του λόφου ο ήχος ήταν απίστευτος» είπαν.

Photo: Nick Ercoline / Facebook

Η ζωή μετά

Η Bobbi και ο Nick αρραβωνιάστηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1970 και παντρεύτηκαν στις 27 Αυγούστου 1971 – λίγες μέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του Woodstock – στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Bullville της Νέας Υόρκης.

Έφεραν στον κόσμο δύο γιους, τον Matthew, που γεννήθηκε το 1979, και τον Luke, που ήρθε το 1981.

Αργότερα έμαθαν ότι βρίσκονταν στο εξώφυλλο του άλμπουμ, ενώ το άκουγαν με έναν φίλο τους.

Μόνο στην 20ή επέτειο του Woodstock, το 1989, ο Nick και η Bobbi αναγνωρίστηκαν δημοσίως ως το ζευγάρι της εμβληματικής φωτογραφίας, την οποία κρατούσαν με υπερηφάνεια στην κουζίνα τους.

Η Bobbi είχε δηλώσει στην The Post ότι θέλουν η φωτογραφία τους να εμπνεύσει ένα μήνυμα ειρήνης, αγάπης και ελπίδας στις επόμενες γενιές.

«Ελπίζω απλώς ότι όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν αυτή τη φωτογραφία και σκέφτονται πόσο χαοτικό, ταραγμένο κόσμο έχουμε αυτή τη στιγμή, θα νιώσουν ότι υπάρχει πάντα ελπίδα» είπε. «Πάντα. Όσο άσχημα κι αν φαίνονται τα πράγματα, πρέπει να έχεις ελπίδα¬.

Λίγο πριν το τέλος των 54ων ετών

Η Bobbi ήταν σε οίκο ευγηρίας για κάποιο διάστημα κι έβαλε τον σύζυγό της να της υποσχεθεί τρία πράγματα πριν πεθάνει, είπε ο Nick: «1. Όχι άλλα νοσοκομεία 2. Θα μείνει στο σπίτι 3. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από τη ζωή, ότι θα την κρατήσω κοντά μου».

«Κατάφερα να πραγματοποιήσω αυτές τις τρεις υποσχέσεις καθώς η γλυκιά μου Bobbi έφυγε από αυτόν τον κόσμο ενώ την κρατούσα κοντά μου με τους γιους μας δίπλα μας», έγραψε ο Nick σε μια σπαρακτική ανάρτηση που ακολούθησε.

Photo: Nick Ercoline / Facebook

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024