Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης

Πέθανε ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών το πρωί του Σαββάτου ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης μετά από πολυήμερη νοσηλεία με προβλήματα υγείας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών το πρωί του Σαββάτου ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης μετά από πολυήμερη νοσηλεία με προβλήματα υγείας.

Ο κ. Αγγελικούσης υπέστη καρδιακή προσβολή το Σάββατο 20 Μαρτίου στο σπίτι του. Αμέσως είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε καταστολή. Τελικά δεν τα κατάφερε.

Ποιος ήταν ο Ιωάννης Αγγελικούσης

Ο Ιωάννης Α. Αγγελικούσης γεννήθηκε στον Πειραιά και φοίτησε ως μαθητής στην Ιωνίδειο Σχολή. Μετέπειτα σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Εισήλθε στην εταιρεία του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση το 1973. Ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση.

Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε τη διαχείριση  των tankers,

Το 2000 η αδελφή του, Άννα, αποχώρησε και ίδρυσε τον δικό της εφοπλιστικό όμιλο (Pantheon Tankers, Alpha Bulkers, Alpha Gas.), ενώ το 2001 ο Ιωάννης Αγγελικούσης απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 προχώρησε στην αγορά του πρώτου του πλοίου μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας την Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων.

Ο όμιλος «Angelicoussis Shipping Group» συμπεριλαμβάνει, σήμερα τις εταιρίες «Maran Dry Management Inc.», «Maran Gas Maritime» και «Maran Tankers Management».

Σήμερα, ο όμιλος διαχειρίζεται 139 πλοία και άλλα 15 πλοία υπό παραγγελία, η πλειονότητα των οποίων φέρει την ελληνική σημαία.

Τον Όμιλο θα συνεχίσει η μοναχοκόρη του, Μαρία Αγγελικούση, η οποία εργάζεται για την «Angelicoussis Group» από το 2009.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης διετέλεσε για χρόνια μέλος του ΔΣ του Committee στο Λονδίνο και στην Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών. Τον Μάρτιο του 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Ευκράντη.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024