Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Δεν είχε λόγο να κλέψει

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Δεν είχε λόγο να κλέψει

Ο ίδιος, όπως και όλη η οικογένεια, στήριζε τον Ζακ, ήταν πάντα δίπλα του και γνώριζε ότι μπορούσε να ζητήσει από αυτούς οποιαδήποτε βοήθεια ακόμα και οικονομική

«Πρόκειται για δολοφονία και δεν θα το αφήσουμε έτσι» ανέφερε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου μιλώντας σε τηλεφωνική εκπομπή. Νωρίτερα στην Κίρρα Φωκίδας φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον 33χρονο.

Για ένα ήσυχο παιδί, ευχάριστο, με πολύ χιούμορ κάνει λόγο ο Ευθύμιος Κωστόπουλος, ο οποίος έμαθε την τραγική είδηση από την Αμερική που μένει εδώ και πέντε χρόνια.

Ο ίδιος, όπως και όλη η οικογένεια, στήριζε τον Ζακ, ήταν πάντα δίπλα του και γνώριζε ότι μπορούσε να ζητήσει από αυτούς οποιαδήποτε βοήθεια ακόμα και οικονομική.

«Πριν από ένα μήνα κάναμε διακοπές όλοι μαζί την Κίρρα» ανέφερε ο πατέρας στην τηλεόραση του STAR, ο οποίος επιμένει ότι ο γιος του αποκλείεται να μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει. Το επίδομα που έπαιρνε ο 33χρονος, τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι του αλλά και το γεγονός ότι μπήκε στο κατάστημα χωρίς να φοράει γάντια ή κουκούλα οδηγούν, σύμφωνα με τον ίδιο, στο συμπέρασμα ότι ο γιος του μπήκε για να κρυφτεί και όχι για να ληστέψει.

«Μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια. Ποιος ληστής μπαίνει για να ληστέψει έτσι; Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν το παιδί μπήκε στο κατάστημα κι εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο» ανέφερε ο πατέρας και συνέχισε: «Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καυγάς και έφυγε για να κρυφτεί. Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και ακούγοντας τον συναγερμό να χτυπά πανικοβλήθηκε. Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στην τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει. Εκεί τον πλακώσανε στις μπουνιές και στις κλωτσιές και το παιδί κατέληξε».

Παραλείψεις στη δικογραφία

Σοβαρότατες ελλείψεις και παραλείψεις στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ διαπιστώνει η Πολιτική Αγωγή στη δικογραφία που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συνήγορο των συγγενών του θύματος Άννυ Παπαρρούσου στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το τραγικό συμβάν στην οδό Γλάδστωνος, δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα. Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτής της σφοδρότητας επίθεση.

Η δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι ακόμη και αυτήν την ώρα η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, που πιθανότατα λήφθηκε από κινητό κάποιου αυτόπτη, από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον όπως επισημαίνει η δικηγόρος, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως να διαφυλαχθεί υλικό από το χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό. «Δεν αποκλείστηκε καν ο χώρος» επισημαίνει η κ. Παπαρρούσου υπενθυμίζοντας τη φωτογραφία του κοσμηματοπώλη λίγη ώρα μετά το θάνατο του 33χρονου, να σκουπίζει τα σπασμένα γυαλιά έξω από το μαγαζί του.

Η δικογραφία επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη Πολιτικής Αγωγής, στερείται μαρτυρικών καταθέσεων καθώς στο φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής, περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών, των αστυνομικών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που επίσης δεν αναφέρονται στις σκηνές που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Δεν περιέχεται επίσης καμία έκθεση έρευνας στον χώρο.

Η Πολιτική Αγωγή έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας, τεχνικός Σύμβουλος, ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά ώστε να αναλυθεί το υπάρχον βίντεο και να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα. Η εξέταση του μάρτυρα ενδέχεται να γίνει σήμερα, όπως επίσης σήμερα είναι πιθανό να εξεταστούν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024