Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG Project One: Δοκιμάζοντας το… αύριο

Mercedes-AMG Project One: Δοκιμάζοντας το… αύριο

Το μοντέλο που υπόσχεται να μεταφέρει την τεχνολογία των μονοθεσίων της F1 στο δρόμο, δίνει το στίγμα του από τις δοκιμές εξέλιξης πριν την άφιξή του η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2019.

Το εξωπραγματικό μοντέλο που η γερμανική φίρμα αποκάλυψε πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης ως concept, αποκτά και δημοσίως πλέον το στάτους του δοκιμαστικού πρωτότυπου, προσφέροντας τις πρώτες επίσημες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούνται σε βρετανικό έδαφος εν όψει της πρεμιέρας του η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2019.

Όταν αυτό συμβεί το AMG Project One θα αποτελεί, σύμφωνα με τις συστάσεις της γερμανικής φίρμας, ό,τι κοντινότερο υπάρχει σε μονοθέσιο F1 με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση η χρήση του δεν θα περιορίζεται στις πίστες των GP αλλά όπου επιθυμούν οι 275 ιδιοκτήτες του.

Αυτοί οι οποίοι έχουν ήδη «οριστεί» από την πρεμιέρα του εξωπραγματικού μοντέλου ως πρωτότυπου θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα καθώς, όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα, το AMG Project One ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Millbrook αλλά και εκτός αυτής στο δημόσιο οδικό δίκτυο, με τους μηχανικούς να τελειοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, αναζητώντας το ιδανικό set-up για το πολύπλοκο σύνολο με το οποίο εξοπλίζεται.

Το τελευταίο σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις αναμένεται να προσφέρει συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους χάρη στη συνεργασία ενός V6 βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, σε μια παραλλαγή του συνόλου που χρησιμοποιεί η Mercedes-ΑΜG στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα εξωπραγματικά μεγέθη απόδοσης, η κόκκινη γραμμή του κόφτη στον ανωτέρω V6 κινητήρα τοποθετείται στις 11.000 σ.α.λ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εύρος της τεχνολογικής εκζήτησης και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου συνόλου.

Ωστόσο η πρωτοπορία έχει πάντα και μια αρνητική πλευρά η οποία στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται στην ανάγκη πλήρους ανακατασκευής του συνόλου μετά από 50.000 χλμ. στοιχείο που δεν δείχνει να πτοεί στο ελάχιστο τους 275 αγοραστές του αλλά και για τους ακόμα 800 που θα επιθυμούσαν και έχουν τα μέσα για να αποκτήσουν ένα αντίτυπο καθώς η AMG έχει ήδη δεχτεί 1.100 αιτήματα για το εξωτικό τετράτροχο.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024