Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο «σφυρί» το τελευταίο καρτ του Ayrton Senna

Στο «σφυρί» το τελευταίο καρτ του Ayrton Senna

Το καρτ με το οποίο ο μύθος του μηχανοκίνητου αθλητισμού έκανε τις τελευταίες βόλτες στο κτήμα του στο Σάο Πάολο δημοπρατείται στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οτιδήποτε αφορά το Βραζιλιάνο οδηγό, ανήκει εξίσου στην σφαίρα του μύθου. Εξ ου και το συγκεκριμένο «ταπεινό» καρτ το οποίο θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο στις 5 Σεπτεμβρίου από τον οίκο RM Sothebys αναμένεται να πωληθεί σε τιμή που θα κυμανθεί μεταξύ 50.000 και 70.000 στερλινών.

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό του, το καρτ ανήκε στον Αyrton Senna και σύμφωνα με τις πληροφορίες που το συνοδεύουν, χρησιμοποιήθηκε από τον Βραζιλιάνο οδηγό για τελευταία φορά στις 19 Μαρτίου 1994 στο κτήμα του στο Tatui του Sao Paolo, δηλαδή σχεδόν έξι εβδομάδες πριν το θάνατό του που βύθισε στο πένθος σύσσωμο το μηχανοκίνητο αθλητισμό και εκατομμύρια κόσμου.

«Ο Senna πήρε το καρτ και έκανε μερικούς γύρους διασκεδάζοντας με τους φίλους του, τους οποίους κάλεσε να συμμετάσχουν σε ένα αυτοσχέδιο αγώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τωρινός ιδιοκτήτης του kart.

Όπως επίσης αναφέρεται, έκτοτε, 24 χρόνια μετά, το καρτ δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ποτέ με τον Senna να είναι ο τελευταίος οδηγός του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το καρτ έχει υποστεί μια πλήρη διαδικασία ανακατασκευής από τον αρχικό κατασκευαστή του πλαισίου του Riomark Kart Mini ενώ το ίδιο ισχύει και για τον κινητήρα δια χειρός Tche Parilla, ενώ συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις αυθεντικότητας.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία του καρτ με το οποίο ο Βραζιλιάνος θρύλος έκανε μια από τις τελευταίες του βόλτες θα διατεθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος Ayrton Senna, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία καλύτερων προοπτικών για τις επόμενες γενιές Βραζιλιάνων. Το ίδρυμα συνδράμει 1,5 εκατομμύριο παιδιά, 65.000 δασκάλους και καθηγητές σε πάνω από 660 κοινότητες της Βραζιλίας κάθε χρόνο.

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024