Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Πούτιν

Η ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ – Πούτιν

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι είναι αμφίβολο αν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνδράμουν από κοινού την Τουρκία σε σχέση με τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ως χώρα

Η από κοινού κατασκευή έργων, αλλά και οι προερχόμενες από τρίτες χώρες απειλές που σχετίζονται με την υλοποίηση των έργων αυτών, όπως και η κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία, θα είναι τα θέματα που θα συζητήσουν στην αυριανή τους συνάντηση ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στην από κοινού κατασκευή έργων, υπονοούσε σαφώς την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 , στην οποία αντιτίθενται η Πολωνία και η Ουκρανία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αφήσει το ενδεχόμενο να επιβάλλουν κυρώσεις στις εταιρείες που θα συμμετάσχουν εξαιτίας της ρωσικής συμμετοχής στο έργο αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε, επίσης, ότι είναι αμφίβολο αν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνδράμουν από κοινού την Τουρκία σε σχέση με τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ως χώρα.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί με την Τουρκία, πώς μπορεί να συζητηθεί χωρίς την Τουρκία;» διερωτήθηκε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζω πως αυτό θα είναι το κύριο θέμα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της αυριανής συνάντησης που θα έχει ο ρώσος πρόεδρος με την γερμανίδα καγκελάριο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι την ιδία μέρα ο Πούτιν θα μεταβεί στην Αυστρία πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη, όπου θα παραστεί στον γάμο της αυστριακής υπουργού Εξωτερικών, Κάριν Κνάισλ.

Εν συνεχεία, θα αναχωρήσει για συνομιλίες με την Μέρκελ, οι οποίες θα ξεκινήσουν με δηλώσεις που θα κάνουν προς τους δημοσιογράφους οι δύο ηγέτες και στις οποίες θα αναφερθούν στα θέματα που θα συζητήσουν.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024