Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στη Μπολόνια : Νεκρός και δεκάδες τραυματίες από συνεχείς εκρήξεις

Χάος στη Μπολόνια : Νεκρός και δεκάδες τραυματίες από συνεχείς εκρήξεις

Η έκρηξη προήλθε από σύγκρουση φορτηγού που έφερε εύφλεκτα υλικά και ορισμένων αυτοκινήτων. Η κατάσταση έγινε χειρότερη, όταν έπιασαν φωτιά και εξερράγησαν αυτοκίνητα από γειτονικές αντιπροσωπείες. Δεκάδες τραυματίες, σοβαρές υλικές ζημιές, κατέρρευσε γέφυρα

Ένας νεκρός και 68 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αυτοκινητόδρομο λίγο έξω από το αεροδρόμιο της Μπολόνια, στην Ιταλία.

Η έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προήλθε από σύγκρουση φορτηγού που έφερε εύφλεκτα υλικά και ορισμένων αυτοκινήτων, σημειώθηκε στoν αυτοκινητόδρομο Μπόργκο Πανιγκάλε.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη, όταν έπιασαν φωτιά και εξερράγησαν αυτοκίνητα από γειτονικές αντιπροσωπείες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι τραυματίες ανέρχονται στους 68, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Σύγχυση, πάντως, επικράτησε τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, καθώς οι αρχές έκαναν λόγο και για δεύτερο θύμα το οποίο ανακοινώθηκε από το Κέντρο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που διαχειρίζεται η Νομαρχία. Στη συνέχεια, όμως, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για λανθασμένη εκτίμηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεκατέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχουν τραυματισθεί και έντεκα καραμπινιέροι και αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, λόγω ενός άλλου δυστυχήματος.

Δυο από τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε ειδικό νοσοκομείο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των εύφλεκτων υλικών, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν κατόρθωσαν να κατασβέσουν άμεσα την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη, καθώς ήταν δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο. Λόγω της ισχύος της έκρηξης σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και οδογέφυρα δίπλα στην οποία σημειώθηκε η καραμπόλα.

Οι Αρχές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Α14 ανάμεσα στη Μπολόνια και το Καζαλέκιο και στα δύο ρεύματα, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της φωτιάς και των καπνών στη γύρω περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία : Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη Μπολόνια

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024