Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τους πήραν χαμπάρι
ΠΗΓΗ: SOOC

Τους πήραν χαμπάρι

Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ φημίζεται – και το αποδεικνύει – για τα μαγειρέματα, την ίντριγκα και το παρασκήνιο, η θητεία του στην κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει κάνει κανέναν σοφότερο

Όπως τα έχει καταφέρει η κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγηθεί σε εκλογές την στιγμή ακριβώς που δεν θα ξέρει γιατί και χωρίς έλεγχο και πρωτοβουλία.

Η ψευδαίσθηση ότι ελέγχουν το πολιτικό παιχνίδι έχει τυφλώσει τους περισσότερος στο Μέγαρο Μαξίμου. Και οι ασκήσεις επι χάρτου κινδυνεύουν να αποδειχθούν ανεπαρκείς για την ώρα της πραγματικής δοκιμασίας.

Παίζοντας με τέτοιο τρόπο τόσο σπασμωδικά παιχνίδια με τις ημερομηνίες των εκλογών, με τα εκλογικά συστήματα και με τις εκλογικές περιφέρειες, δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους. Και συνεπώς, την προσπάθεια να αποφύγουν το μοιραίο ή να μετριάσουν τις επιπτώσεις μίας εκλογικής ήττας.

Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ φημίζεται – και το αποδεικνύει – για τα μαγειρέματα, την ίντριγκα και το παρασκήνιο, η θητεία του στην κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει κάνει κανέναν σοφότερο.

Αντιθέτως τους έχει κάνει όλους να πετούν στα σύννεφα και να νομίζουν, ως συνήθως, ό,τι ορίζουν την Ιστορία.

Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα τηρούσαν τα στοιχειώδη. Ότι για παράδειγμα αν επιμένεις ότι δεν έρχονται εκλογές, δεν αλλάζεις άρον άρον και όπως να’ναι οτιδήποτε μπορείς να αλλάξεις στην εκλογική νομοθεσία.

‘Η ότι αφού έχεις προδοθεί με όλα αυτά, το μόνο όπλο που διαθέτεις εφόσον πας σε πρόωρες εκλογές (που θα πας γιατί δεν γίνεται πλέον αλλιώς), είναι να αιφνιδιάσεις.

Ετσι όπως το πάει η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο εξάντλησης της τετραετίας είναι το λιγότερο πιθανό – δεν τολμούν να το πουν ούτε οι ίδιοι οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα οδηγούνταν στις εθνικές κάλπες το επόμενο φθινόπωρο, έπειτα από δύο πιθανές (μεγάλες) εκλογικές ήττες τον Μάιο. Περίπου σαν πρόβατο επί σφαγή δηλαδή.

Ποιες είναι οι δυνατότητες αιφνιδιασμού;

Ενδεχομένως μία ταχεία προσφυγή στις κάλπες στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου, προτού καλά καλά καταλάβουμε την διαφορά της όμορφης ζωής χωρίς μνημόνια…

Αν δεν γίνει αυτή η επιλογή, μπορεί οδηγηθούν σε ένα αργό βασανιστήριο της παραμονής της εξουσία, εν μέσω χλεύης και απαξίωσης.

Αλλά και πάλι, ακόμη και αν επιχειρούσαν να αιφνιδιάσουν μπορεί να διαπίστωναν ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024