Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επούλωση διαβητικού ποδιού και χρόνιων ελκών χάρη στη βιοτεχνολογία

Επούλωση διαβητικού ποδιού και χρόνιων ελκών χάρη στη βιοτεχνολογία

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της θεραπείας τον Μάρτιο, κυρίως σε διαβητικούς ασθενείς με σοβαρές εξελκώσεις στο πόδι, στα ιατρεία Διαβητικού Ποδιού τριών νοσοκομείων

Μία νέα προοπτική στη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρόνιων και σοβαρών τραυμάτων που σήμερα ταλαιπωρούν ασθενείς και γιατρούς, είναι πλέον διαθέσιμο και για τους Έλληνες ασθενείς μετά την ευρωπαϊκή έγκρισή του.

Πρόκειται για ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν που προσφέρει αποτελεσματική και ταχεία επούλωση, με μία και μόνο τοπική εφαρμογή σε χρόνια και οξέα τραύματα, που προέρχονται από παθήσεις όπως ο διαβήτης, η περιφερική αγγειακή νόσος, η ανοσολογική ανεπάρκεια, τα έλκη κατάκλισης.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της θεραπείας τον Μάρτιο, κυρίως σε διαβητικούς ασθενείς με σοβαρές εξελκώσεις στο πόδι, στα ιατρεία Διαβητικού Ποδιού τριών νοσοκομείων («Λαϊκό», «Αμαλία Φλέμινγκ» και «Ευαγγελισμό») με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα τόσο για τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες γιατρούς.

Ο μηχανισμός δράσης του είναι προϊόν πολυετούς επιστημονικής έρευνας και η παραγωγή του αποτελεί μία εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία. Ξεκινά με την εισαγωγή πέντε γονιδίων – που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι στο ανθρώπινο σώμα – σε σπόρους φυτών καπνού, τα οποία καλλιεργούνται σε εξειδικευμένα αυστηρά ελεγχόμενα βιολογικά θερμοκήπια. Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα καπνού υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία απομόνωσης και συλλογής του νεοπαραχθέντος κολλαγόνου για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν σε ξηρή μορφή. Έτσι, το τελικό προϊόν αποτελεί ένα ακέραιο μορφολογικά κολλαγόνο, κατάλληλο αποκλειστικά για ανθρώπινη χρήση, που εγγυάται μοναδική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη θεραπεία  αποκλείοντας τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

Πρόκειται για θεραπεία με κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία, σήμανση CE και εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε συνδυασμό με τη μία και μόνη εφαρμογή, εξασφαλίζει την ιδανική σχέση κόστους/οφέλους, μειώνοντας δραματικά τον συνολικό χρόνο και το κόστος της θεραπείας. Η χρήση είναι εξαιρετικά απλή, αφού εφαρμόζεται τοπικά μία και μοναδική φορά, κατόπιν ιατρικής εξέτασης. Η ορθή εφαρμογή πραγματοποιείται είτε κατ’ οίκον, κυρίως για τους ασθενείς σε κατάκλιση, ή στο νοσοκομείο/ιατρείο από εξειδικευμένο  προσωπικό για τους ασθενείς με διαβητικό πόδι.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024