Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το INNOVATHENS powered by Samsung μετράει 4 χρόνια και πολλές επιτυχίες

Το INNOVATHENS powered by Samsung μετράει 4 χρόνια και πολλές επιτυχίες

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για όλους;

«Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το παράδοξο μεταξύ του υψηλού επιπέδου ανεργίας και των 800.000 εκτιμώμενων κενών θέσεων εργασίας ως το 2020 στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Η εύστοχη παρατήρηση της Ειρήνης Βασιλείου, Brand and Communication Manager της Samsung, με αφορμή τα τέταρτα γενέθλια του Innovathens powered by Samsung είναι ίσως μία ουσιαστική αρχή για να αναλογιστούμε τη σημασία που έχουν σημαντικές πρωτοβουλίες αντίστοιχες αυτής του Innovathens. Πρωτοβουλίες που επενδύουν στο αύριο, μέσα από την στήριξη των νέων ανθρώπων και των οραμάτων τους και γίνονται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δραστήριους νέους και στις επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία.

Η συνέργεια φορέων από διαφορετικούς «κόσμους» μόνο κάτι καλό μπορεί τελικά να δημιουργήσει. Ή όπως έθεσε καλύτερα και αναλυτικότερα ο Πρόεδρος της Samsung κ. Kyoung Il Min «Το Innovathens powered by Samsung είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που μας δείχνει ότι όταν οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και η εκπαίδευση συνεργάζονται, λαμπρά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν.



Αφήνοντας στην άκρη όμως τα λόγια, ας ρίξουμε μία ματιά στα νούμερα που αποτυπώνουν και στην πράξη πλέον την πορεία του Innovathens.

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, Innovathens powered by Samsung μετράει 4 χρόνια επιμορφωτικής δράσης και χιλιάδες νέους που έχουν επωφεληθεί από τις δράσεις αυτές

Πιο συγκεκριμένα από το 2014 έως το 2018 το Innovathens έχει ανοίξει τις πόρτες του σε περισσότερους από 170.000 νέους, που είτε έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες μέσω μακροπρόθεσμων προγραμμάτων είτε έχουν δοκιμάσει τις δυνατότητές τους στο «επιχειρείν».

Το Innovathens έχει να μετρά και σημαντικούς υποστηρικτές. Όπως τη Samsung που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Innovathens και από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει ενεργά και έχει αναπτύξει και η ίδια επιμορφωτικές δράσεις που σχετίζονται τόσο με τις νέες τεχνολογίες όσο και με τις soft skills δεξιότητες. Από αυτή τη συνεργασία έχουν λάβει πιστοποίηση περισσότερα από 3.500 άτομα μέχρι και τον Μάιο του 2018, ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στα πλαίσια των παραπάνω επιμορφωτικών δράσεων έχουν προκύψει ενδιαφέροντα workshops για την τεχνική υποστήριξη και επιδιόρθωση κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, σεμινάρια για την ανάπτυξη εφαρμογών για SmartTVs, καθώς και προγράμματα HR που στόχο είχαν να βοηθήσουν τους νέους να φτιάξουν ανταγωνιστικά προφίλ στο LinkedIn και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες μέσα από βιωματικές συνεντεύξεις.

Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμπλακεί για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω 15 υπάλληλοι της Samsung από όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας, προσφέροντας περισσότερες από 300 ώρες εθελοντικής εργασίας. Επιπλέον οι μαθητές του Mobile Service Lab, που έχουν διαπρέψει στα εργαστήρια, έχουν προσληφθεί σε Authorized Service Centers της Samsung.

Δεκάδες προγράμματα έχουν υλοποιηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν. Μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθούν τα παρακάτω προγράμματα:

  • Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services, διάρκειας 50 ωρών σε συνεργασία με το Eltrun, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος
  • Digital Marketing, ένα πρόγραμμα που εισήχθη των περασμένο Μάρτιο, έχει διάρκεια 30 ωρών και έχει επίσης σχεδιαστεί από το Eltrun
  • Presentation and Communication Skills, ένα πρόγραμμα συνολικά 12 ωρών που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το British Council
  • Τα προγράμματα “Ας μιλήσουμε με εικόνες» και “Training Creativity” για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που έχει επίσης σχεδιαστεί σε συνεργασία με το British Council

Επίσης ανακοινώθηκαν επίσης τα νέα προγράμματα «Εκτός Εργασίας – Εντός Ευκαιρίας», και «Εισαγωγή στην ανάπτυξη κώδικα» για αρχαρίους. Το «Εκτός Εργασίας – Εντός Ευκαιρίας» έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία KPMG και το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω; Η διαφορά γίνεται πάντα στην πράξη…. και αν αυτή τη στιγμή το Innovathens powered by Samsung μετρά 4 χρόνια επιτυχίας είναι γιατί μαζί με τους υποστηρικτές του είδε πώς μπορεί στην πράξη να αξιοποιήσει το νεανικό δυναμικό προς όφελος όλων.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024