Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο λόγος που αποκλείστηκε η Γερμανία

Ο λόγος που αποκλείστηκε η Γερμανία

Οι παίκτες του Λεβ έχασαν ένα ημίχρονο (το πρώτο) κι όταν έμαθαν στο δεύτερο μέρος πως η Σουηδία «καθάριζε» το Μεξικό, προσπάθησαν να επιτεθούν με ανορθόδοξο όμως τρόπο

Ο αποκλεισμός της Γερμανίας από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν «βόμβα» μεγατόνων. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι περίμενε μια τέτοια εξέλιξη στο ματς των «πάντσερ» με τη Νότια Κορέα. Όλοι είχαν πιστέψει μετά το γκολ του Κρος απέναντι στην Σουηδία, πως η ομάδα του Λεβ είχε πάρει την πρόκριση.

Κι όμως η Γερμανία δεν τα κατάφερε. Και δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της για έναν πολύ απλό λόγο. Όχι γιατί δεν είναι η ομάδα που είχε πάρει το Μουντιάλ πριν από τέσσερα χρόνια. Σίγουρα δεν είναι αλλά όταν η Γερμανία χάνει 2-0 από τη Νότια Κορέα τότε φταίνε πρωτίστως άλλα πράγματα.

Κυρίως όμως η νοοτροπία με την οποία κατέβηκε να παίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Γερμανία. Οι παίκτες του Λεβ έχασαν ένα ημίχρονο (το πρώτο) κι όταν έμαθαν στο δεύτερο μέρος πως η Σουηδία «καθάριζε» το Μεξικό, προσπάθησαν να επιτεθούν με ανορθόδοξο όμως τρόπο.

Όπως πολύς κόσμος έτσι και οι Γερμανοί παίκτες πίστεψαν πως μετά τη νίκη τους επί της Σουηδίας και με τον τρόπο που αυτή σημειώθηκε, είχαν ήδη κατακτήσει το εισιτήριο για την φάση των 16 της διοργάνωσης. Το να σκέφτεται με τέτοιο τρόπο ένας φίλαθλος είναι κατανοητό. Να σκέφτονται όμως έτσι οι παίκτες της Γερμανίας ή οποιασδήποτε ομάδας είναι ανεπίτρεπτο.

Ο Γιόακιμ Λεβ δεν κατάφερε να «προσγειώσει» την ομάδα του. Δεν μπόρεσε να κάνει κατανοητό στους παίκτες του πως θα έπρεπε να παίξουν τουλάχιστον υποφερτά, για να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους χάριζε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Κι αυτό που παρουσίασε η Γερμανία απέναντι στη Νότια Κορέα δεν ήταν καν υποφερτό. Είναι ν’ απορεί κάποιος με την εικόνα που παρουσίασε η γερμανική ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά αυτή η εικόνα είναι πάνω απ’ όλα θέμα νοοτροπίας. Κι έχει ίσως την μεγαλύτερη ευθύνη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024