Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Νέα δολοφονία πολιτικού - 120 φόνοι σε λιγότερο από ένα χρόνο

Μεξικό: Νέα δολοφονία πολιτικού – 120 φόνοι σε λιγότερο από ένα χρόνο

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχουν δολοφονηθεί 120 πολιτικοί και υποψήφιοι στο Μεξικό, σύμφωνα με την εταιρεία Etellekt Consultores

Ακόμα ένας υποψήφιος δήμαρχος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μεξικό. Πρόκειται για τον δεύτερο φόνο υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αιρετό αξίωμα μέσα σε μόλις 24 ώρες, ενώ απομένουν πλέον ημέρες ως τις εκλογές της 1ης Ιουλίου.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μιτσοακάν, ο Σιλβάνο Αουρεόλες, επιβεβαίωσε μέσω Twitter τον φόνο του Φερνάντο Άνχελες Χουάρες, στελέχους του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), στο Οκάμπο, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Quadratín, ο Άνχελες Χουάρες δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του από τρεις άνδρες, οι οποίοι διέφυγαν.

Ο φόνος του ακολούθησε εκείνον του Όμαρ Γκόμες Λουκατέρο, υποψήφιου δημάρχου της πόλης Αγκιλίγια, επίσης στην Πολιτεία Μιτσοακάν.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχουν δολοφονηθεί 120 πολιτικοί και υποψήφιοι στο Μεξικό, σύμφωνα με την εταιρεία Etellekt Consultores.

Το PRD απηύθυνε έκκληση στις μεξικανικές αρχές να προστατεύσουν τους υποψήφιους και να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των φόνων.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024