Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «τη δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του»

«Το ΚΚΕ δεν θα δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτή τη διαδικασία, η ΚΟ δεν θα πάρει μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αποχωρούμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προ ολίγου στη Βουλή.

Απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «τη δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του».

Ξεκινώντας την ομιλία του από το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο «για δολοφόνους και υπόδικη ναζιστική οργάνωση».

«Το πολιτικό θράσος σας δεν έχει όριο κ. Τσίπρα, αυτός ο τόπος έχει γνωρίζει και άλλους καλαμοκαβαλάρηδες» σημείωσε για το θέμα της πρότασης μομφής, ενώ χαρακτήρισε ανιστόρητη τη θέση για μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, διατυπώνοντας τη διαφωνία του με τη συμφωνία.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «όχημα του αλυτρωτισμού» και επισήμανε ότι το κυρίαρχο έθνος στα Σκόπια είναι σλαβικής καταγωγής.

Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέγονται έτσι οι πολίτες και η γλώσσα. Η συμφωνία σας πάσχει σοβαρά, προσέθεσε.

«Μπορεί να μας ξεφουρνήσετε και τίποτα για τη Θράκη, είστε επικίνδυνοι« τόνισε, αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τους οποίους χαρακτήρισε ως καλύτεροι υπηρέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Με το πράσινο φως που δώσατε στον Ζάεφ για ένταξη στο ΝΑΤΟ αναλαμβάνετε σοβαρές ευθύνες« είπε όσον αφορά τις ενταξιακές διαδικασίες της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Αφήνετε τον σπόρο του αλυτρωτισμού να χρησιμοποιηθεί κάποτε στο μέλλον! Το ΚΚΕ δε θα δώσει πράσινο φως στους μακελάρηδες των λαών, αφήνουμε αυτό το έργο σε εσάς» είπε κλείνοντας και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024