Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το twitter γέμισε μηνύματα για τον θάνατο της σχεδιάστριας Κέιτ Σπέιντ

Το twitter γέμισε μηνύματα για τον θάνατο της σχεδιάστριας Κέιτ Σπέιντ

Συγγραφείς, σχεδιαστές και σύσσωμος ο κόσμος της μόδας λέει την δική του ιστορία

«Η Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας , Κέιτ Σπέιντ βρέθηκε σήμερα νεκρή στο διαμέρισμα της στην Νέα Υόρκη.  Ο άντρας της ήταν στο σπίτι, ενώ αγνοείται η πληροφορία αν ήταν παρούσα και η κόρη της» με αυτό το λιτό μήνυμα ανακοινώθηκε σήμερα η είδηση της απώλειας της ταλαντούχας Κέιτ Σπέιντ. Η Νεοϋορκέζα σχεδιάστρια, που γεννήθηκε στο Κάνσας στις 24 Δεκεμβρίου του 1962 αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή της χτες το βράδυ και ο κόσμος του θεάματος και της μόδας είναι ακόμη σοκαρισμένος.

Αφού εργάστηκε στο τμήμα αξεσουάρ στο περιοδικό μόδας «Mademoiselle», η ίδια και ο σύζυγός της Άντι ίδρυσαν την δική τους  επιχείρηση το 1993 και από τότε το όνομα τους ταυτίστηκε με τις ποιοτικές και κομψές  τσάντες. Οι δημιουργίες που σχεδίασε έγιναν δημοφιλείς γρήγορα και η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλες σειρές προϊόντων. Το 1999 πούλησε το 56% της «Kate Spade New York» στον όμιλο Neiman Marcus και το 2006 πούλησε και τις υπόλοιπες μετοχές της. Το 2016, η ίδια και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν ένα νέο brand μόδας που ονομάζεται Frances Valentine, από το όνομα του παππού της που γεννήθηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η νέα σειρά την συνεπήρε και πίστεψε τόσο πολύ στο νέο της εγχείρημα, που άλλαξε το επώνυμο της σε Βάλενταιν και η ίδια. Η σειρά ήταν το νέο της παιδί αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει στην ζωή.

Χιλιάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν τον ξαφνικό της θάνατο και άνθρωποι της μόδας και μη έγραψαν λίγα λόγια για την χαρισματική σχεδιάστρια, που δεν έφτιαχνε μόνο χαριτωμένες τσάντες αλλά έδινε δύναμη σε κάθε γυναίκα στην Νέα Υόρκη και στον κόσμο. Σήμερα το κίνημα της Σπέιντ είναι αυτό που θα επιθυμούσε και η ίδια κι εκατοντάδες γυναίκες της αποτίουν φόρο τιμής γράφοντας την ιστορία της αγαπημένης τους τσάντας, που κουβαλούσε όνειρα και ιδέες σε κάθε κράτημα της. Η Κέιτ Σπέιντ εκπροσωπούσε την επιτυχημένη ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να χτίσει ένα κολοσσό και έζησε το αμερικανικό όνειρο. Το κορίτσι που ξετρύπωσε από το Sex and The City και μοίρασε το καλλιτεχνικό της όραμα σε όλη την Αμερική. Οι τσάντες της δεν χωρούσαν μόνο έγγραφα και κλειδιά αλλά την πίστη στο όνειρο κάθε γυναίκας.  Η Τσέλσι Κλίντον , η συγγραφέας Μέλανι Μπέντζαμιν, η αρθρογράφος και συγγραφέας Σόφι Κινσέλα , η δημοσιογράφος Τζένα Μπους Χάγκερ και πολλές αποχαιρέτησαν την κυρία Βαλεντάιν με τα πιο συγκινητικά λόγια.

Μπορεί το γεγονός της αυτοκτονίας της να παραμένει στενάχωρο, αλλά τα όνειρα που έδωσε η Σπέιντ μέσα από κάθε φερμουάρ και κλιπ, διατηρούν τον ρομαντισμό που κάθε γυναίκα θέλει να κρατάει μαζί με το διάσημο λογότυπο της.

Sports in

Ντάγκλας Λουίζ: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ντάγκλας Λουίζ μίλησε για την ήττα της Άστον Βίλα από την Μπράιτον, αλλά και για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024