Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι από τον Ρουβίκωνα

Μητσοτάκης: Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι από τον Ρουβίκωνα

«Οι άνθρωποι αισθάνονται βαθιά ανασφαλείς, κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για τη βία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος κατέστησε αναγκαία τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται βαθιά ανασφαλείς, κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα επίσημα στοιχεία υποδηλώνουν αύξηση των ληστειών και κυρίως των «βαριών» ληστειών και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.

Ερωτηθείς για τον Ρουβίκωνα, εκτίμησε ότι η δράση του κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Υπογράμμισε δε πως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια υψηλότερη, πιο επικίνδυνη κλίμακα, η οποία «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ».

Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο

«Τον έχω ικανό να βάλει γραβάτα στη ΔΕΘ και να προκηρύξει εκλογές υποσχόμενος ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις. Κάτι που έχει ήδη υπογράψει»

«Ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα όταν ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση, δεν θα το κάνει τώρα που ξέρει ότι θα χάσει;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το δικό μας σχέδιο δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες. Εμπιστεύομαι την ωριμότητα των πολιτών να κρίνου και να συγκρίνουν».

«Σήμερα η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι ο πλούτος παράγεται από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πρέπει να αφήσουμε τον Έλληνα ελεύθερο να δημιουργήσει».

Χειρότερη επιλογή το Ίλιντεν

O κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» είναι το «erga omnes» του αλυτρωτισμού, καθώς το ίδιο το όνομα αποτελεί εκδήλωση των αλυτρωτικών προθέσεων της γειτονικής χώρας.

«Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία», είπε.

Διευκρίνισε μάλιστα πως σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός δεν θα βιαστεί να συνεχίσει μια διαπραγμάτευση εφόσον δεν θα ικανοποιούνται τα συμφέροντα της Ελλάδας, τα οποία προϋποθέτουν αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος και απαλοιφή των εκφάνσεων αλυτρωτισμού.

«Έχουμε ζήσει 20 χρόνια με αυτήν την εκκρεμότητα. Μπορούμε να περιμένουν δύο – τρία χρόνια ακόμα».

Θέλουμε ένα πιο λιτό και αποτελεσματικό δημόσιο

«Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων υπογράφονται από τον υπουργό. Ξέρετε πόσες μένουν στο γραφείο του υπουργού επειδή εκείνος δεν θέλει να κινηθεί με ταχύτητα; Όλες οι αποσπάσεις υπογράφονται όλες από τον υπουργό» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Τι θα γίνει όμως; Το νέο δημόσιο που οραματίζομαι εγώ θα συνεργάζεται καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα. θα μπορούμε να εκχωρούμε περισσότερες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα και εφόσον περισσέψουνε άνθρωποι θα μετακινηθούν και όχι θα απολυθούν και δεν θα χρειαστεί να προσλάβουμε καινούργιους. Περισσότερες αποχωρήσεις από ότι προσλήψεις. Να προσλαμβάνουμε μόνο εκεί που το έχουμε ανάγκη» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε ο ίδιος «Πιο λιτό και πιο αποτελεσματικό δημόσιο και να πιάνουν τόπο τα χρήματα του φορολογούμενου. Δεν θα κάνουμε απολύσεις ούτε προσλήψεις».

Δέσμευση για μείωση των φόρων

Δέσμευση πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει εντός διετίας τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα περιορίσει τον φόρο στα μερίσματα ανέλαβε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε πως εάν επιτευχτεί δημοσιονομική υπεραπόδοση θα συζητήσει με τους εταίρους για μειώσεις εισφορών και προσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ενώ σε δεύτερο χρόνο να επιδιώξει και τροποποίηση της κλίμακας ΦΠΑ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών

«Και αυτοδύναμος να είμαι θα επιδιώξω την μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση δυνάμεων. ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Θα επιδιώξω ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτω. Θα απευθυνθώ στις δυνάμεις που κρίνω ότι μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο σε αυτά που θέλω να εφαρμόσω. Οι ΑΝΕΛ είναι στην ίδια κατηγορία που είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ερωτώμενος για τις κινήσεις του αν δεν έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. «Προτεραιότητά μου είναι να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές. Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει την επόμενη μέρα» συμπλήρωσε.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024