Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αιφνιδιασμός με ανασχηματισμό;

Αιφνιδιασμός με ανασχηματισμό;

Ο κ. Τσίπρας μπορεί μόλις αισθανθεί μια σιγουριά και διαβάσει με τον δικό του τρόπο τις δημοσκοπήσεις να αιφνιδιάσει

Μου λένε οι στενοί συνεργάτες του ότι επίτηδες ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε αυτή τη φορά για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ούτε καν θέλησε να σχολιάσει την πρόβλεψη του συγκυβερνήτη του Πάνου Καμμένου για… τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019. Και τούτο γιατί γνωρίζει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Ιταλία: «Δεν μπορούν να έχουν δύο μέτωπα οικονομικά» μου εξήγησαν και γι’ αυτό πιέζουν (στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο κ. Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ) να μη διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018 εκλογές.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας (επειδή το θέλει η κυρία Μέρκελ και ίσως και οι σύμμαχοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού). Ο κ. Τσίπρας μπορεί μόλις αισθανθεί μια σιγουριά και διαβάσει με τον δικό του τρόπο τις δημοσκοπήσεις να αιφνιδιάσει. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΔ τέθηκε ήδη σε εκλογική ετοιμότητα.
Και ποιες μεθόδους νομίζετε πως θα μεταχειριστεί ο κ. Τσίπρας ώστε να καθησυχάσει την αντιπολίτευση ότι δεν πάει σε εκλογές με σκοπό κάποια στιγμή, όποτε αυτός την κρίνει κατάλληλη, να αιφνιδιάσει;
Κάνοντας (ίσως και μέσα στον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου) έναν ριζικό (όπως θα τον ονομάσει) ανασχηματισμό, που δεν θα είναι άλλος από έναν εκλογικό ανασχηματισμό. Με τα νέα πρόσωπα που θα τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά θα πάει σε εκλογές. Και όταν λέμε νέα πρόσωπα, εννοούμε κυρίως στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή δεν αποκλείεται η επιστροφή του Νίκου Φίλη και άλλων, ενώ πλέον θεωρείται βέβαιη η έξοδος από το κυβερνητικό σχήμα των πασοκογενών, πλην Σπίρτζη και ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών, όπως της Λυδίας Κονιόρδου (η οποία τη γλίτωσε την προηγούμενη φορά), αλλά και υπουργών που έχουν προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα ή έχουν κάνει λάθη, όπως για παράδειγμα οι Γ. Κατρούγκαλος, Γ. Σταθάκης.
Να σημειώσω ότι ο ανασχηματισμός θα συνδυαστεί με τροποποίηση του εκλογικού νόμου, δηλαδή κατάτμηση της Β’ Αθήνας, αλλά και ψήφος στους Ελληνες του εξωτερικού. Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται η πιθανότητα να επιχειρήσει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση την απλή αναλογική.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024