Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα αυταπάτη
Εικόνα από το νέο βίντεο του Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα

Η νέα αυταπάτη

Το σποτάκι του Αλέξη Τσίπρα, οι κούφιες υποσχέσεις και η κανονικότητα της χώρας

Το τελευταίο απλοϊκό δημιούργημα της κυβερνητικής προπαγάνδας δεν αντέχει πολύ στην κριτική. Ούτε από τεχνικής απόψεως, ούτε από αισθητικής, ούτε και από πολιτικής.

Η ανάλυσή του και η επισήμανση ότι το βασικό μήνυμα του σποτ με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο Πρωθυπουργός «παίρνει το παιχνίδι πάνω του», έχει μία κάποια αξία. Ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο; Όταν ξεκινούν οι απολογισμοί, μάλλον προς κάποιο τέλος πλησιάζουμε.

Για μία ακόμη φορά όμως ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι πιστεύει πως μπορεί να εξακολουθεί να κοροϊδεύει. Με κούφιες φράσεις όπως: «Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται. Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους». Ας αναζητήσει κανείς την εσωτερική συνάφεια των φράσεων αυτών και ας αναρωτηθεί. Τι είναι άραγε το δίκιο των πολλών; Και τι θα γίνει με το δίκιο των λίγων (αφού κι αυτοί δίκιο έχουν, πού θα το ‘βρουν…); Άβυσσος.

Είναι πιθανό το σποτάκι να γυρίστηκε περισσότερο για να πείσει ο κ. Τσίπρας τον εαυτό του για όλα αυτά που αναφέρει.

Πιθανότατα θα βλέπει με ικανοποίηση τις χειραψίες με τον Ομπάμα και τον Πούτιν και θα θεωρεί όντως ότι μιλά με εκείνους σαν ίσος προς ίσον.

Υποδύεται τον σκεφτικό και συνοφρυωμένο ενώ τάχα εργάζεται στον υπολογιστή, και προφανώς θεωρεί ότι οι θεατές πείθονται για την σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Μπορεί να το πιστεύει ότι τώρα η Ελλάδα γίνεται μία κανονική χώρα, όπως λέει με το αμήχανο αυτό ύφος κοιτάζοντας την κάμερα.

Είναι όμως μία χώρα τόσο κανονική που κλείνει τρία χρόνια με capital controls, ακούει τον Πρωθυπουργό της να μιλάει για «μαύρα μέτωπα» εναντίον του και τους συνεργάτες του να χαρακτηρίζουν σκουπιδότοπους εμβληματικές εφημερίδες, βλέπει την κυβέρνηση να καταργεί ανεξάρτητες αρχές και να εξαπολύει με κάθε ευκαιρία επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης. Και τόσα άλλα.

Ίσως ο κ. Τσίπρας υποδυόμενος τον κανονικό Πρωθυπουργό στο σποτάκι του, να το πιστεύει πράγματι ότι τον ακούν και τον σέβονται.

Υπάρχει βέβαια πάντα ένας κίνδυνος: Να πρόκειται για μία αυταπάτη.

Only in

Τερέσα Ριμπέρα: Μια ισπανίδα «τσαρίνα» στις Βρυξέλλες

Με ισχυρό βιογραφικό, η νέα εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Τερέσα Ριμπέρα, θα είναι το Νο 2 της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Θα αποτελέσει ένα προοδευτικό αντίβαρο σε μια συντηρητική Κομισιόν;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024