Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην οικία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην οικία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν για τη στάση που κρατά η Αυστρία στο ζήτημα του μεταναστευτικού

Μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση το απόγευμα στην οικία της πρέσβη της Αυστρίας, στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του Ρουβίκωνα επέβαιναν σε μηχανές, πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το σπίτι της πρεσβευτή και μετά από λίγο αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει ότι η σημερινή παρέμβαση έγινε για τη στάση που κρατάει η Αυστρία στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Είναι αλήθεια πως η πρόσφατη διόγκωση του Προσφυγικού ζητήματος, έδωσε το πάτημα για άλλη μια φορά, ώστε η “Ενωμένη Ευρώπη” να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο» αναφέρουν στην ανάρτησή τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Όπως συμπληρώνουν οι αντιεξουσιαστές, «πρωτεργάτες στη χάραξη αντιμεταναστευτικών πολιτικών και μέτρων ήταν ο 31χρονος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος του, ο αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, οι οποίοι αποτέλεσαν το νέο αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό», τονίζοντας πως «ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κάλεσε την ΕΕ να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα».

«Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε την οικία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα προτάγματα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της παγκόσμιας ταξικής μας οικογένειας και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024