Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση, ουδεμία σχέση με αξιολόγηση

Τσακαλώτος: Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση, ουδεμία σχέση με αξιολόγηση

Ικανοποιημένος από το Eurogroup ο Ευ.Τσακαλώτος. Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις, είπε. Όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, τόνισε

Απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση του Eurogroup εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου για κατάληξη στην τελική συμφωνία-πακέτο στις 21 Ιουνίου «είναι αυτό που θέλαμε», ενώ ευχαριστημένος εμφανίστηκε και με τις επισημάνσεις των ομολόγων του για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Το Εurogroup υπογράμμισε ότι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα έχει «ενισχυμένη παρακολούθηση» τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις».

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του ελληνικού σχεδίου αναπτυξιακής στρατηγικής για τη μεταμνημονιακή εποχή ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι θεσμοί «ήταν πολύ ευχαριστημένοι» με αυτό  που παρουσιάσαμε.

Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση

«Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, στον απόηχο της αναστάτωσης που δημιούργησαν οι χθεσινές δηλώσεις του περί συχνότερων αποστολών στο πλαίσιο της παρακολούθησης της ΕΕ μετά την από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης».

Ενδεικτικό είναι ότι στις δηλώσεις αυτές του κ. Τσακαλώτου εστίασε σε νέα επίθεση του στην κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πόσο σκληρή θα είναι η εποπτεία. Γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου που έστησε χθες ο κ. Τσίπρας παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις, άρα καμία σχέση δεν έχει η παρακολούθηση με την αξιολόγηση» υπερθεμάτισε ο κ. Τσακαλώτος.

Στις 14 Μαΐου επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί

Αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως όπως υπογραμμίστηκε στο Eurogroup, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία ως το Eurogroup του Μαΐου.

Ευχαριστημένοι οι θεσμοί με το αναπτυξιακό σχέδιο

Για την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος σήμερα στο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ικανοποίηση των θεσμών.

«Ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους για το ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε» επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

21 Ιουνίου θα τελειώσουν όλα

Για το επίμαχο ζήτημα του χρέους, για το οποίο ήταν γνωστό ότι δεν θα μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup, ωστόσο υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα ήταν καλό να γινόταν μια συζήτηση από σήμερα, o κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφέροντας ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή ως τις 21 Ιουνίου.

«Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024