Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζόρτζ και Μπάρμπαρα Μπους, έρωτας και μπλουζ

Τζόρτζ και Μπάρμπαρα Μπους, έρωτας και μπλουζ

Ένας χορός που κράτησε 70 χρόνια

Δεν γνωρίζουμε την αξία των κλισέ αλλά σίγουρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, όπως σε αυτήν την περίπτωση, την δύναμη τους. Ένα από αυτά αναφέρεται στην περίπτωση του ζεύγους Μπους και λέει πως «πίσω από έναν σπουδαίο άνδρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα», αυτή η γυναίκα ήταν η Μπάρμπαρα Μπους. Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της ψάξαμε και βρήκαμε όλη την διαδρομή ενός έρωτα, που έμεινε πιστός στους όρκους του και σε μία πορεία κοινής ζωής με 70 χρόνια αφοσίωσης.

Ήταν Χριστούγεννα του 1941, όταν ο νεαρός τότε Τζόρτζ που φοιτούσε στην Μασαχουσέτη,  αποφάσισε να περάσει τις μέρες εκείνες στο Γκρήνουιτς του Κονέκτικατ και η Μπάρμπαρα γυρνώντας από τo οικοτροφείο της Νότιας Καρολίνας τον συνάντησε σε έναν χορό και τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Έτσι ξεκίνησε μία σχέση από απόσταση, που μετά από ενάμιση χρόνο υποδέχτηκε έναν…βιαστικό αρραβώνα! Ο τολμηρός νεαρός διάλεξε την ζωή του στρατιώτη και στα 18α  του γενέθλια αποφάσισε να καταταγεί στις δυνάμεις του Αμερικανικού Ναυτικού την εποχή που ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος μαινόταν. Τα ερωτικά του γράμματα εκείνο τον καιρό προς την Μπάρμπαρα μπορούν να συγκριθούν με αυτά του Ναπολέοντα.

«Σ ‘αγαπώ, πολύτιμη μου, με όλη μου την καρδιά και να γνωρίζω ότι με αγαπάς πίσω σημαίνει τα πάντα για μένα. Πόσο συχνά σκέφτηκα για την ανυπολόγιστη χαρά, που θα ζήσουμε μαζί κάποια μέρα». «Καληνύχτα, όμορφη μου. Κάθε φορά που λέω όμορφη, ξέρω πως θες να με σκοτώσεις, αλλά θα πρέπει να το δεχτείς.»

Το 1944 το αεροπλάνο του νεαρότερου πιλότου, που είχε μέχρι τότε το ναυτικό, Τζόρτζ πέφτει στην θάλασσα και τα ίχνη του χάνονται, η Μπάρμπαρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει και για έναν μήνα δεν είχε κανένα νέο από τον αγαπημένο της. Ένα υποβρύχιο τον βρίσκει και τον σώζει, γυρνώντας ο γάμος τους δεν αργεί και μαζί με αυτόν και το πρώτο τους παιδί, ο Τζόρτζ Γουόκερ Μπους. Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας και μετακομίζουν από το Τέξας στην Καλιφόρνια. Το δεύτερο παιδί τους έρχεται στον κόσμο και είναι κορίτσι, ο Τζόρτζ είναι χαρούμενος και δείχνει αδυναμία στο νέο μέλος της οικογένειας, δυστυχώς όμως το παιδί πεθαίνει λίγο καιρό μετά από λευχαιμία. Η Μπάρμπαρα καταρρακώνεται αλλά η επιθυμία της για μεγάλη οικογένεια δεν σταματάει. Αποκτούν ακόμα 4 παιδιά και η καριέρα του Τζόρτζ τον αναγκάζει να μετακομίσουν πάλι, αυτή τη φορά στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζόρτζ ραγδαία έχει ελιχθεί στην πολιτική και είναι ήδη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τη διοίκηση του Ρέιγκαν. Η Μπάρμπαρα όλον αυτόν τον καιρό μεγαλώνει τα παιδιά και εμψυχώνει τον Τζόρτζ στην πολιτική του καριέρα, ο ίδιος είναι τρομερά φιλόδοξος αλλά επιζητεί την προσοχή της γυναίκας του σε κάθε βήμα του. Πολλές φορές υπήρξε το δεξί του χέρι και η πιο έμπιστη του συμβουλάτορας. Εκείνη τον εμψύχωνε προεκλογικά κάθε φορά που κάτι πήγαινε λάθος και στάθηκε δίπλα του σε στιγμές κρίσιμες, όπως το σκάνδαλο Γουότεργκειτ. Ο καιρός που ο Τζόρτζ χρίστηκε Πρόεδρος της Αμερικής δεν άργησε και για δύο τετραετίες εκείνη δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Σε μία παράδοση που θέλει τις Πρώτες Κυρίες απλά να αλλάζουν διακόσμηση στον Λευκό Οίκο εκείνη ανέλαβε ενεργό δράση στα κοινά. Ασχολήθηκε με πολλές φιλανθρωπίες, οργανώσεις  με αποκορύφωμα το Ίδρυμα Μπάρμπαρα Μπους, που εργάστηκε μέχρι το τέλος της ζωής της, για την οικογένεια και την παγκόσμια παιδεία.

Μαζί γελούσαν μέχρι δακρύων, όπως η ίδια έχει παραδεχτεί και χόρευαν μέχρι τελικής πτώσης. Το «I Could’ve Danced All Night», ήταν το τραγούδι που χόρεψαν μαζί σαν ζευγάρι στην ορκωμοσία του Τζόρτζ στον Λευκό Οίκο και ήταν  το αγαπημένο τους τραγούδι! Αυτή ήταν από τις στιγμές που κανένας από τους δύο δεν ξέχασε ποτέ, οι δύο τους να χορεύουν γελαστοί, έτοιμοι να αλλάξουν τον κόσμο και την ίδια τους την ζωή. Φέτος, λίγο πριν τον θάνατο της δήλωσε: «Είμαι ακόμη ηλικιωμένη και ακόμη ερωτευμένη με τον άνδρα που παντρεύτηκα πριν 72 χρόνια. Επίσης ο Τζόρτζ Μπους μου έδωσε τα πάντα. Ακόμα νοιάζεται για μένα και με φροντίζει».

Ο Τζόρτζ ήταν μαζί της μέχρι το τέλος, της κρατούσε τα χέρια συνέχεια και ήταν ο ίδιος που τελευταίος την αποχαιρέτησε σε αυτόν τον τελευταίο χορό μαζί της.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024