Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι εθνικές… ιδέες, το έξτρα κίνητρο και η Ερυθρόλευκη εφαρμογή τους

Οι εθνικές… ιδέες, το έξτρα κίνητρο και η Ερυθρόλευκη εφαρμογή τους

Μια «κανονική» προπόνηση και απευθείας στη μάχη. Αυτή είναι η τάξη πραγμάτων για τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) έπειτα από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να πραγματοποιήσει την 26η αγωνιστική στο τριήμερο της 27ης αγωνιστικής και να μεταθέσει εκείνη για αργότερα (14-16/4).

Μια «κανονική» προπόνηση και απευθείας στη μάχη. Αυτή είναι η τάξη πραγμάτων για τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) έπειτα από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να πραγματοποιήσει την 26η αγωνιστική στο τριήμερο της 27ης αγωνιστικής και να μεταθέσει εκείνη για αργότερα (14-16/4). Ναι, ακαταλαβαστίκο και σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Αν ήταν όμως αυτό το μοναδικό πρόβλημα του φετινού πρωταθλήματος ειλικρινά θα έπρεπε να το γιορτάσουμε.

Εδώ έχει χαθεί η… μπάλα με τον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ, αλλά και την ΕΠΟ να κοιτάζουν το θέαμα που εξελίσσεται και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι φέτος στη χρονιά της Εξυγίανσης «παρακολουθούμε το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της τελευταίας 20ετίας». Αυτό δεν ήταν το… αφήγημα ως ότου ο Ιβάν Σαββίδης εισβάλει με το περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για να κάνει τα παράπονα του στον διαιτητή Κομίνη;

Αυτό ήταν, και αυτό θα θέλουν να επικαλούνται και… αργότερα όταν θα κάτσει η σκόνη. Όχι η… Αφρικανική, η ποδοσφαιρική-πολιτική σκόνη που έχει δώσει το δικαίωμα σε πολλούς να πιστεύουν ότι μπορεί να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους.

Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν κάτι για τον Όσκαρ Γκαρθία που έχει επί της ουσίας τη σημερινή ημέρα άντε και την αυριανή για να ετοιμάσει την ομάδα του για το ματς του Σαββάτου στη Λιβαδειά.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν και πολιτικά συμφέροντα αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό γιατί δεν δουλεύω για την Κυβέρνηση αλλά για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να σας δώσω συμβουλές για πράγματα που γνωρίζω, για πράγματα που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο» ντρίμπλαρε έξυπνα χθες ο Καταλανός προπονητής ερώτηση για την απίστευτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση της τιμωρίας για όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Άδικο δεν έχει ο Γκαρθία, δεν έχει όμως επίσης και πιθανότητες να βρει το δίκιο του.

Μένει λοιπόν στα πρακτικά και εκείνος «Είδαμε πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι που μας άρεσαν αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, ήμασταν καλοί με την μπάλα κάτω και αυτό μας άρεσε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε» είπε για το ματς με τον Πλατανιά (1-4 στις 11/3) που είναι και το τελευταίο που έδωσε ο Ολυμπιακός.

«Το πρόγραμμα δεν εξαρτάται από μας αλλά από τα αποτελέσματα των άλλων, εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τα δικά μας αποτελέσματα και να περιμένουμε και των άλλων» συμπλήρωσε για τα επόμενα.

Και βέβαια πρωτίστως για τον Λεβαδειακό που «με έχει εκπλήξει η πορεία του, είναι μια καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες στα άκρα και μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα». Τι σκέφτεται ο κόουτς εν όψει Σαββάτου; Βασικά περιμένει να δει την κατάσταση των διεθνών που γύρισαν χθες. Να τους δει σήμερα (όλους) σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Κατά μια πληροφορία πάντως χθες στον Ρέντη έγινε μια κουβέντα για όσους έλειπαν και κυρίως για τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Μιραλάς που έχουν ξεκάθαρο –έξτρα- κίνητρο ως το τέλος της χρονιάς. Την παρουσία τους στο Μουντιάλ.

Ο Ανσαριφάρντ προχθές έπαιξε στο φιλικό με την Αλγερία σαν δεύτερος επιθετικός. Ο Χατζισαφί σαν αμυντικός χαφ. Και οι δύο τα πήγαν τόσο καλά, που… βάζουν ιδέες σε μια περίοδο που πραγματικά κανείς δεν ξέρει τον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά όλων των ομάδων που βρέθηκαν είκοσι μέρες να… κοιτάζουν τα τρένα να περνούν!

Για την ιστορία πάντως Χατζισαφί, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ αναμένονται σήμερα στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Τις χθεσινές προπονήσεις (διπλή) τις έχασαν διότι δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024