Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
McLaren 12C GT Sprint 2014: Όλα τα supercar στην πίστα -του Goodwood

McLaren 12C GT Sprint 2014: Όλα τα supercar στην πίστα -του Goodwood

Οι Βρετανοί αποφάσισαν ότι μεταξύ της απλής 12C και της κορυφαίας έκδοσης της, υπήρχε ένα χάσμα αγεφύρωτο το οποίο αποφάσισαν να καλύψουν με μια νέα έκδοση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες μετακίνησης… σε πίστα και η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Goodwood.


Ως βρετανική φίρμα που σέβεται τον εαυτό της, η McLaren επεφύλαξε μια παγκόσμια πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος για μία ειδικά προσαρμοσμένη για αγωνιστικούς σκοπούς και διαδρομές σε πίστα, εκδοχή του γνωστού της supercar ΜP4-12C. Χάρη σε μια σειρά τροποποιήσεων στo πλαίσιο και την ανάρτηση, στην προσθήκη νέων αεροδυναμικών στοιχείων και τα αγωνιστικά ελαστικά της Pirelli η 12C GT, όπως ονομάζεται η νέα έκδοση υπόσχεται μια πιο σκληροπυρηνική εμπειρία, παίρνοντας μια θέση ανάμεσα στην… απλή 12C και την κορυφαία GT3 έκδοση.

Προκειμένου λοιπόν η νέα 12C GT Sprint να γίνει πραγματικότητα, οι μηχανικοί της McLaren, αναπροσάρμοσαν την PCC ανάρτηση της 12C μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 4,0 εκατοστά. Παράλληλα, ο οδηγός μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να παραμετροποιήσει περαιτέρω τη ρύθμιση της ανάρτησης αλλά και το βαθμό παρέμβασης του ESP.

Στην εξωτερική εμφάνιση της 12C GT Sprint ξεχωρίζουν τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα όπως η μεγάλη πτέρυγα πίσω και οι μικρές πτέρυγες στις εισαγωγές αέρα, αλλά και οι επιπλέον εισαγωγές αέρα στο καπό, στοιχεία που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την κορυφαία GT3.

Πίσω από τους τροχούς των 19 ιντσών με τα αγωνιστικών προδιαγραφών ελαστικά της Pirelli βρίσκονται, επίσης αγωνιστικών προδιαγραφών, κεραμικά δισκόφρενα, ενώ οι τροποποιήσεις συνεχίζουν και στο εσωτερικό της.

Ο θάλαμος διαθέτει ένα rollcage σύμφωνο με τις προδιαγραφές της FIA σε συνδυασμό με ενσωματωμένο πυροβεστήρα. Τα αγωνιστικά από συνθετικά υλικά καθίσματα φέρουν την έγκριση της HANS και συνδυάζονται με ζώνες έξι σημείων. Παράλληλα, η 12C GT Sprint διαθέτει ένα ελαφρύτερο σύστημα κλιματισμού ενώ στο ανθρακονημάτινο ταμπλό οι ενδείξεις και τα όργανα ακολουθούν ένα αμιγώς αγωνιστικό σκεπτικό.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η καρδιά του βρετανικού supercar, δηλαδή, ο twin-turbo 3,8 λίτρων με απόδοση 625 ίππους ο οποίος συνδυάζεται με επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ, στη θέση τους και σε αυτήν την έκδοση παραμένουν οι καινοτομίες που εισήγαγε και η απλή 12C όπως το ανθρακονημάτινο πλαίσιο MonoCell.

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024