Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ariel Atom 3.5: Περισσότερη ισχύς και… άποψη

Ariel Atom 3.5: Περισσότερη ισχύς και… άποψη

Το βρετανικό sui generis τετράτροχο βελτιώνει μια σειρά από τα χαρακτηριστικά υποσχόμενο παράλληλα να ικανοποιήσει τις ανάγκες των απαιτητικών με ένα διαφορετικό τρόπο, ιδιοκτητών του.


Η βρετανική φίρμα, υπεύθυνη για ένα από πλέον αναγνωρίσιμα ιδιόμορφα τετράτροχα αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές του εξεζητημένου μοντέλου της, οι οποίες έχουν ως στόχο να ενισχύσουν το χαρακτήρα ως του ταχύτερου αυτοκινήτου που μπορεί να αποκτήσει κάποιος.

Το Atom 3.5, όπως εύστοχα ονομάζει η βρετανική φίρμα τη βελτιωμένη έκδοσή του, διαθέτει κατά πρώτον, στιβαρότερο πλαίσιο, το οποίο και προέκυψε από τους πειραματισμούς της Ariel με το Atom V8 και τις ειδικές εκδόσεις του μοντέλου με τη συμβολή της Mugen.

Αναβαθμισμένος είναι και ο κινητήρας με προέλευση την Honda όπου, εκτός από τα επιμέρους εξαρτήματα που έχουν αντικατασταθεί, η απόδοση της δίλιτρη υπερτροφοδοτούμενης εκδοχής του αποδίδει πλέον 310 ίππους. Αυτό οφείλεται σε αλλαγές που πραγματοποίησε η Ariel στο σύστημα εισαγωγής καυσίμου αλλά και στην εξάτμιση.

Η απόδοση της ατμοσφαιρικής εκδοχής του i-VTEC παραμένει ως έχει, στους 245 ίππους.

Παράλληλα με τις αλλαγές σε πλαίσιο και κινητήρα του Ariel Atom έχει αποκτήσει νέα αμορτισέρ τα οποία υπόσχονται μια «σχετικώς άνετη μετακίνηση στο δρόμο αλλά κυρίως, πιο «ισορροπημένη» οδική συμπεριφορά και περισσότερη πρόσφυση στην πίστα».

Το Ariel Atom αποκτά νέα προβολάκια στην θέση των κεντρικών φωτιστικών σωμάτων, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα και οι δείκτες αλλαγής πορείας υιοθετούν την τεχνολογία LED. Στις αλλαγές της εμφάνισής του συγκαταλέγεται και μία από τις ελάχιστες ενιαίες μεταλλικές επιφάνειές του, το ανασχεδιασμένο του καπό.

Στο εσωτερικό στις κυριαρχεί η προσθήκη μιας ψηφιακής LCD οθόνης όπου πλέον εμφανίζονται οι ενδείξεις ταχυμέτρου και στροφόμετρου ενώ υπάρχει δείκτης αλλαγής σχέσης με δυνατότητα προγραμματισμού.

To προφίλ του Ariel Atom 3.5 συμπληρώνεται από μία μεγάλη λίστα επιλογών όσον αφορά τα επιμέρους στοιχεία του, ώστε να συμβαδίζει με τις προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη του, διασφαλίζοντας παράλληλα το στοιχείο της μοναδικότητας.

Όπως εξάλλου σημειώνει και ο επικεφαλής της Ariel, Simon Saunders «…το Atom δεν είναι μόνο ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο αλλά και μοναδικό. Υπάρχει ένας αριθμός πραγμάτων που εμείς με τα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής μπορούμε σε αντίθεση με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι κάθε τετράτροχό μας είναι μοναδικό για κάθε ένα από τους ιδιοκτήτες, υπακούγοντας στις προσωπικές του προτιμήσεις».

auto.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024