Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απεργία διαρκείας ξεκινά από την Τετάρτη στο Ωδείο Αθηνών

Απεργία διαρκείας ξεκινά από την Τετάρτη στο Ωδείο Αθηνών

Απεργία διαρκείας ξεκινά από αύριο, Τετάρτη, ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του Ωδείου Αθηνών. Οι καθηγητές του αρχαιότερου μουσικού-εκπαιδευτικού ιδρύματος στη χώρα μας, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει κορυφαίες μορφές της μουσικής, όπως ο Σπύρος Σαμάρας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Νίκος Σκαλκώτας, η Μαρία Κάλλας, διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων δύο ετών καθώς, όπως σημειώνουν, εργάζονται αμισθί από το 2010.

Απεργία διαρκείας ξεκινά από αύριο, Τετάρτη, ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του Ωδείου Αθηνών.

Οι καθηγητές του αρχαιότερου μουσικού-εκπαιδευτικού ιδρύματος στην χώρα μας, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει κορυφαίες μορφές της μουσικής, όπως ο Σπύρος Σαμάρας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Νίκος Σκαλκώτας, η Μαρία Κάλλας, διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων δύο ετών καθώς, όπως σημειώνουν, εργάζονται αμισθί από το 2010.

Σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνουν σε γονείς και σπουδαστές, οι διδάσκοντες καταγγέλλουν τον «Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο Ωδείο Αθηνών», στον οποίο ανήκει το ίδρυμα, ότι, παρόλο που είναι κάτοχος «τεράστιας ακίνητης περιουσίας, αν και έχει δεχθεί εκατομμύρια ευρώ κρατικών χρηματοδοτήσεων και ιδιωτικών χορηγιών και κληροδοτημάτων όλα αυτά τα χρόνια, αν και οι σπουδαστές του πληρώνουν δίδακτρα ιδίου ύψους όπως και στα άλλα ωδεία και αν και οι δωρεάν φοιτήσεις σπουδαστών καλύπτονται από κληροδοτήματα, δεν εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους του».

Σε άλλο σημείο της επιστολής, οι διδάσκοντες αναφέρουν ότι «στις εκκλήσεις του Συλλόγου μας εδώ και χρόνια να καθίσουμε στο τραπέζι και να βρούμε λύση από κοινού, συναντήσαμε πόρτες ερμητικά κλεισμένες και το χειρότερο, κλίμα τρομοκρατίας, απολύσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το διδακτικό προσωπικό του Ωδείου».

Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού επισημαίνει, τέλος, ότι η μη καταβολή μισθοδοσίας έχει οδηγήσει «σε καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας, αφού έχουμε δημιουργήσει αναγκαστικά τεράστια χρέη προς τράπεζες, εφορίες κ.λ.π» και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ωδείου να συμμετάσχουν στην απεργία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024